Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ´ın hafta sonu Zonguldak´a geleceğini söyledi.
Uçar, Sağlık Bakanı Akdağ´ın Zonguldak geldiğinde 2010 yılı içerisinde Merkez, Devrek ve Ereğli´de yapılması planlanan hastane alanlarında incelemelerde bulunacağını belirtti.
2010 yılının Zonguldak´ta sağlıkta atılım yılı olacağını belirten Uçar, Bakanın Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binası&[#]8217;nın taşınıp taşınmamasıyla ilgili konuyu yerinde inceleme yaparak karar vereceğini vurguladı.
Hastane projelerinin 2010 yılı içerisinde başlayacağını ve bitiş tarihleriyle ilgili net bilgi vermeyen Uçar; "Bu hafta sonu Sağlık Bakanımız Recep Akdağ şehrimize gelecek.
Program, net olmasa bile büyük bir ihtimalle öğleden sonra başlayacak ve akşam geç saatlere kadar bir dizi ziyaret yapılacak.
Bunların içerisinde özellikle çok üzerinde durduğumuz konulardan biri Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´nin önündeki lojmanların ve poliklinik kaldırılıp oraya bir sağlık kompleksi yapılmasıyla ilgili Sağlık Bakanımız alanı yerinde görüp incelemek istedi.
Aynı zamanda Devrek´te temeli atılacak hastane projemiz var. Toplu konut idaresinin yaptıracağı hastane yerinde de incelemeler yapılacak. Onun dışında Ereğli´de de bir hastane daha düşünülüyor.
Onun yeri ile ilgili inceleme yapılacak. Muhtemelen bu projeler 2010 yılı içerisinde gerçekleşecek. Zonguldak Merkez&[#]8217;deki hastanelerimizi büyüteceğiz.
Devrek ve Ereğli´de de yeni hastaneler yapılacak. 2010 yılı Zonguldak´ta Sağlık Bakanımızın önderliğinde sağlıkta atılım yılı olacak. Sağlık Bakanımız aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumu´nun taşınıp taşınmamasıyla gerekli incelemeleri şehrimizde geldiğinde görecek.
SGK ile biz ve milletvekillerimiz kendi fikirlerini paylaştı.
Bununla ilgili çalışma yapacağız, görüşmeler neticesinde önümüzdeki günlerde netleşecektir" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ´ın Zonguldak´a geldiğinde bir dizi ziyaretlerde bulunacağını da belirten İl Başkanı Hamdi Uçar; "Bakanımız şehrimize geldiğinde henüz netleşmedi ama hem Valimizi hem teşkilatımızı hem de belediyeyi ziyaret etmeyi düşünüyor" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi