Cumhuriyet Savcısı´nın hazırladığı iddianameye göre, G.Ü., 18 Ocak 2011´de agresif ve sinirli davranışları nedeniyle annesi tarafından götürüldüğü Çaycuma Devlet Hastanesi´nde görevli psokoloğa, halasının eşi olan eniştesi Engin K.´nın kendisine sapık hareketlerde bulunduğunu öne sürdü. Küçük kız, halasının evine gittiğinde yalnız kaldıklarında eniştesi Engin K.´nın, dudaklarından öpüp, cinsel bölgelerine dokunduğunu iddia etti. G.Ü., bir defasında Engin K.´nın kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. G.Ü.´nün, bu davranışları 6 yaşından itibaren bu yana aralıklarla yaptığını iddia ettiği Engin K., gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

G.Ü.´nün hastanedeki kızlık zarı muayenesinde tecavüz bulgusuna rastlanmazken, o zamanki adıyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´ndeki muayenesinde beden ve ruh sağlığının bozulduğu, kendisine yönelik cinsel eylemlerin hukuki anlam ve sonuçlarını algalama yeteneğinin de geliştiği belirlendi.

Suçlamayı kabul etmeyen Engin K., Zonguldak 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde, ´Çocuğun nitelikli cinsel istismarı´ suçlamasıyla yargılanırken 1 yıl sonra tahliye edildi. Tutuksuz sanık Engin K., bugünkü karar duruşmasında son kez hakim karşısına çıktı. Suçlamamayı kabul etmeyen Engin K., kendisine iftira atıldığını öne sürdü. Mahkeme heyeti, mağdur G.Ü.´ye yönelik cinsel istismar suçunu işlediği kanaatine vardığı sanık Engin K.´yı 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Engin K., adliyede görevli polis tarafından mahkeme salonunda tutuklandı.
Editör: Pusula Gazetesi