Demir Şirketler Grubu tarafından yaptırılan Zonguldak´ın ilk alışveriş ve yaşam merkezi "DemirPark" dünya´nın en prestijli gayrimenkul hizmetleri ve finansal yönetim firması Jones Lang Lasalle Türkiye yönetiminde Mart ayında açılıyor.


Dünyanın ve Türkiye´nin en seçkin mağazalarının yer alacağı 11 bin metrekare arsa üzerine kurulu DemirPark, 50 bin metrekare kapalı, 18 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. Konfor ve kalitenin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi´nde 2M Migros, LC Waikiki, Adidas, İpekyol, İnci, Koton, Mudo, Nike, Sarar, Teknosa, Kiğılı gibi ünlü markalar yer alacak. Toplam 5 kattan oluşan kentin ilk ve tek alışveriş merkezinde ayrıca çocuk eğlence merkezi, 7 sinema salonu, mfood court alanı, bowling salonu, 20 kiralanabilir ofisi ve 800 araç kapasiteli otoparkı ile hizmet verecek.







Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Demir Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, Jones Lang Lasalle Türkiye Alışveriş Merkezleri Yönetim Direktörü Ercüment Alptekin ve DemirPark Alışveriş Merkezi üst düzey yöneticileriyle birlikte TSO binasında basın toplantısı düzenledi. TSO ve Demir Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, Demirpark Alışveriş Merkezi ve Dedeman tarafından işletilecek 5 yıldızlı oteli kapsayan karma projenin 60 milyon dolara mal olduğunu söyledi.
DemirPark´ın bölgeye organize ve modern perakendeciliği getiren ilk proje olduğunu belirten Demir, "Modern mimari yapısı, mağazaları ve eğlence merkezleri ile kısa sürede önemli bir çekim merkezi olacaktır. Açılışıyla birlikte, yıllık ortalama 3 milyon 600 kişinin ziyaret etmesi beklenen DemirPark, yapım aşamasında 600 kişiye istihdam sağlarken, hizmete açıldıktan sonra da yaklaşık 500 kişiye iş imkânı sunacaktır. Zonguldak´ın böyle yatırımlara ihtiyacı vardı. Biz de Zonguldak´ta para kazanmak için bu yatırımlarımızı Zonguldak´a yapmak istedik. Zonguldak´ın geleceği için Zonguldaklılara güvendiğimiz için Zonguldak´ı seçtik. Bu otel yatırımımızı başka bir ilde de yapabilirdik. Ama Zonguldak, Bartın´dan Karabük´e kadar kapsayan illerin merkezi olduğu için burayı seçtik" dedi.





Ercüment Alptekin ise alışveriş merkezi konusunda Zonguldak´ın çok geç kaldığını belirterek, " DemirPark, kiralama yöntemiyle ticarete açılan merkez olarak görünüyor. Alışveriş merkezinde tüketiciler ünlü markalarla tanışacak. Yabancı ortaklarımızın İstanbul dışında gözlerini dışarıya çevirmelerinin birinci noktası Zonguldak oldu" şeklinde konuştu. Daha sonra DemirPark üst yöneticileri ve konuklar ile basın mensupları, Kozlu sahil yolunda yapımı devam eden alışveriş merkezinin inşaatında incelemelerde bulundular.

Editör: Pusula Gazetesi