Belediye hizmetlerinin rutin bir şekilde devam ettiğini belirten Babaiban, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın Ankara'ya il başkanları toplantısına katılması nedeniyle çalışmaları kendisinin takip ettiğini söyledi.

Zonguldak Merkez'de kaçak yapılarla mücadelenin devam ettiğini belirten Bünyamin Babaiban "Kırkın üstünde kaçak yapı var ve mahkeme kararları açıklanınca hemen yıkılacak" dedi.

Zonguldak Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi kent merkezi ve mahallelerde çalışmaların rutin olarak devam ettiğini kaydeden Babaiban, "Meteoroloji yetkililerinin şiddetli yağış uyarısıyla birlikte rutin olarak mazgal temizliklerimizi yapıyoruz. Bugün yine arkadaşlarımızla birlikte program yaparak mazgal temizliği yapacağız" dedi.

Memurlar Lokalinin yıkım kararının uygulanıp uygulanmayacağı yönündeki soruya ise Babaiban, "Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yıkım kararları bizlere ulaştıktan sonra yıkım kararı alınan yerlerle ilgili vatandaşların bir kısmı süreci mahkemeye taşıdı. Mahkeme süreci sonrası bizlere gelecek tebligatlar doğrultusunda gerekli iş ve işlemler yapılacaktır" dedi.

Fevkani Köprüsü'nün yıkım süreciyle ilgili gelişmeleri hatırlatan gazetecilere Babaiban, "Fevkani Köprüsü'nün yıkımıyla ilgili son tarihin 15 Eylül 2022 olarak biliyorum. Bir mahkeme sürecinden bahsediliyor. Şu an için herhangi bir gelişme yok. Bakanlığın belirlediği bir tarih var. O tarihte yıkım için ihaleye yapılacak.
Emlak Konut İdaresi tarafından Acılık'ta yapımına başlanan proje tamamlandı. Burada bilindiği gibi öncelik Köprüaltı esnaflarımıza verildi. Köprüaltı esnaflarımızdan gelecek talepler doğrultusunda tekrar satış açılacak. Öncelikle esnaflarımızın taleplerini bekliyoruz" diye konuştu.