Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte 'egemenlik ağacı' adı altında çam fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Kastamonu yöresi halk oyunları gösteriminin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kütüphaneye kitap bağışı gerçekleştirildi. Yüz boyama etkinliğinin ardından çocuklara 23 Nisan pastası kesildi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Özkaya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"23 Nısan? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü olarak tarihte yerini alıyor. Mustafa Kemal Atatürk 21 Nisan 1920'de yayımladığı genelge ile seçilen temsilcilerin 23 Nisan 1920 günü Ankara'da toplanacaklarını duyurdu. Meclise 115 temsilci katıldı. Bu ilk Meclisin amacı:yurdumuzun düşmanlardan temizlenmesi, yeni Türkiye 'nin kurulması idi. 23 Nisan 1920'de meclis kurulur. Egemenlik Türk Milletine geçer. 1924'den itibaren Milli Bayram olarak kutlanmaya başlanır. 1929'da da Çocuk Bayramı'na dönüştürülür. Mesaj çok nettir. Bu ülkenin temeli gelecek nesillerdir. Bugün üzerinde Hür ve Bağımsız olarak yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti 'nin temellerinin atıldığı Milli Egemenliğin ilan edildiği gündür. Bir Ulusun sadece çocukları için düşünülmüş ilk ve tek Çocuk Bayramıdır. Çocuklarımız geleceğimizdir. TBMM'nin açılışının 102.yılında Ülkemizin geleceği, umudu ve neşesi olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramını kutluyor, bu günü 102
yıl önce atılan adımların izlerini aynı ilham ve mutlulukla takip ediyoruz. 'Bütün ümidim gençliktedir' diyor Mustafa Kemal Atatürk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun."