İlçenin girişinde bulunan Çaycuma Köprüsü´nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle içinde 11 kişi bulunan minibüs ve o sırada köprüden geçen 4 kişi, alttaki Filyos Çayı´na düşmüştü. Minibüs, olaydan 6 gün sonra köprüden yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunmuş ve içinden 3 kişinin cesedi çıkarılmıştı. Akıntıda sürüklenenlerden 7´sinin de cesedi farklı noktalarda bulunurken, kayıp 5 kişiye ise hala ulaşılamadı.

Olayda yaşamını yitiren minibüsün sahibi ve sürücüsü İsmail Örenbaş´ın Antalya´da yaşayan oğlu Mustafa Örenbaş, minibüsün hurdasını internet üzerinden satışa çıkardı. Mustafa Örenbaş, 2004 model aracın fotoğraflarını siteye ekleyip, alt tarafının sağlam olduğu bilgisine yer verdiği minibüs için 7 bin lira istedi.

Mustafa Örenbaş, çaydan çıkarılan ve hurdaya dönen minibüs için hurda belgesi aldığını belirtti. Örenbaş, "Olaydan sonra büyük üzüntü yaşadık. Hayatını kaybedenlerin hepsini de tanıyorduk. Minibüs bize hep o acı olayı hatırlatıyor. Bu yüzden tamir ettirmek yerine, hurdaya çıkarıp satışa çıkardık" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi