Denizli Valisi Yavuz Erkmen önceki gün Zonguldak&[#]8217;a geldi.
Grizu faciası nedeniyle yaşamını yitiren 30 madenci için başsağlığı diledi.
Çeşitli ziyaretler yaptı.
Erkmen&[#]8217;e dostları tarafından Deniz Kulübü&[#]8217;nde akşam yemeği verildi.
Biz de dün sabah Emirgan Hotel&[#]8217;deki kahvaltıda birlikte olduk Sayın Yavuz Erkmen ve değerli eşi Nevhilal Hanım ile.
Nevhilal Hanım, &[#]8220;Baba evimize gelmiş gibi mutlu olduk. Biz ailece Zonguldak&[#]8217;ı ve bu bölgeyi gerçekten çok seviyoruz&[#]8221; dedi.
Vali Erkmen de Zonguldak&[#]8217;tan söz ederken duygulanıyor. İnsanların gösterdiği ilgiden, vefadan hoşnut kaldığı her halinden belliydi.
Vali Bey&[#]8217;i eleştirenlerin başındaydık. Ama gidince anlıyoruz bazı şeyleri. Ve bu davranışlarımızdan bizler de ders çıkartıyoruz.
Bizlere yeri geldiğinde bir ağabey, yeri geldiğinde bir baba gibi davranan gönül insanı Sayın Yavuz Erkmen ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduk.


Şanlı, Ünal ve Vali Ata

İstanbul&[#]8217;daki Zonguldak sevdalısı Filyoslu İşadamı İsmail Recai Şanlı, doğup büyüdüğü beldeye bir okul daha yapmak istiyordu.
Dokuz ay önce bu sözü verdi ama hevesi kursağında kaldı. Çünkü Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, hayırsever işadamına okul yapacak bir arsa göstermedi.
Filyos&[#]8217;a üç okul yapan Şanlı, Belediye Başkanı arsa göstermeyince para verip satın aldığı kendi arsasına okul yapmak istedi.
Ancak Belediye Başkanı Ömer Ünal bu kez de arsanın imar tadilatını yapmadı.
Olacak iş değil.
Dışarıdan biri gelse önünde diz çökeriz, kendi insanımıza böyle hastir çekeriz.
Sadece bu mu?
Şanlı&[#]8217;nın Filyos Kalesi&[#]8217;ne diktiği bayrak direği ayakta. Bayrak alıp belediyeye göndermiş. Ama o bayraklar o direğe asılmamış. Bayrakların parasını İsmail Recai Şanlı vermiş olabilir. Ama o bayraklar Türk Bayrağı. O direkte sallanmıyor.
İlginç değil mi?
Biz kendi değerlerimizin kıymetini bilmiyoruz.
Eğitim dostu Valimiz Sayın Erdal Ata&[#]8217;nın Filyos&[#]8217;taki bu sorunu çözmesini bekliyoruz.
Okul yaptıracak işadamı bulamayan Sayın Valimiz Erdal Ata, İsmail Şanlı&[#]8217;ya arsayı bulursa bu iş olacak.


Muhalefetin yaklaşımı

Son grizu faciasında da gördük ki, muhalefet bu acı olaydan bir ders çıkartmadı; grizunun, göçüğün kentin kaderi olmaktan çıkması için hiçbir atım atmadı.
Evet bir acı yaşandı. 30 can gitti.
Daha önce binlerce canın gittiği gibi.
Önlemler artırılmalı. Daha titiz çalışılmalı.
Ancak, çalışacak başka iş alanları yaratılmadığı sürece bu insanlar ocaklara girecek ve ölecek. Ocakta ölmezse, emekli olduktan sonra ciğerleri tükenecek öyle ölecek.
Kader işte bu. İnsanları madene mahkum olmaktan kurtarırsak kaderimizi değiştirebiliriz.
Ama galiba önce muhalefet anlayışımızı değiştirmemiz lazım.