TFF 2'nci Lig'de 34’üncü haftayı geride bırakırken, sezonun sona ermesine 4 hafta kaldı.

Geçmiş sezonlarda olduğu gibi bu sezona da play-off iddiası ile başlayan temsilcimiz Zonguldak Köomürspor, ligin ilk haftasını lider olarak tamamladı. Kırmızı-lacivertli temsilcimz, ilerleyen haftalarda inişli-çıkışlı maçlar oynadı, play-off iddiasını ise, 28’inci haftaya kadar sürdürebildi.

2022-2023 furbol sezonu öncesi, yer aldığımız TFF 2’nci  Ligi Kırmızı Grubu’ta oynanacak olan maçlar öncesi, dar bir bütçe ile oluşturulan Kömürspor takımının sezona çok iyi başlangıç yapmasını kent olarak hep birlikte izledik ve alkışladık.

Sezon öncesi zor koşullarda oluşturulan bu kadronun mevcut eksiklerinin bir an önce tamamlanması için bu kentte yer alan kuruluşlar ve bu kentte yaşayan bireyler olarak gerekli olan maddi desteği bu güne kadar veremedik.

Şu ana kadar oynadığımız maçlarda 34’üncü haftayı geride bırakırken, ikinci kez yükseldiğimiz TFF 2’nci Lig’de en başarılı sezonumuzu geçiriyoruz.

Oynadığımız grup, 2’nci Lig’in en zorlu grubu... Aldığımız 14 galibiyet, 6 beraberlik sonrası topladığımız 48 puanla, puan cetvelinin 8’inci basamağında yer alıyoruz.

Yarışmacı durumda yer alan takımlara baktığımızda, rakip filelere en az gol atan takım 38 golle Kömürspor olurken, rakip takımlar arasında en çok gol yiyen takım 43 golle Zonguldak Kömürspor...

Bunun da tek nedeni; zor gol atıyoruz, çok kolay gol yiyoruz.

Takımımızın genel durumu ortada... Maddi yönden yetersiz olunca, sorun yaşanan mevkilere takviye yapamıyoruz.

Kömürspor takımının yer aldığı 2’nci Lig’den bir üst lige yükselebilmesi göründüğü kadar da zor değil.

Mevcut kadroyu koruyabilirsek, takviye 4 oyuncuyla, yer alabileceğimiz hangi grup olursa olsun başarılı olacağımıza inanıyorum.