Sevdiğim iki meslektaşım aradı.

Biri “Hayırdır Ender abi. Seni yazmışlar” dedi, şaşırdım.

Diğeri “Sen kaç yıldır gazetecilik yapıyorsun abi. Hiç bu kadar meşhur olmadın” dedi.

Ben de “1989 yılından buyana askerlik içinde 34 yıldır gazetecilik yaptığımı, 16-17 yıl aralıklarla Kanal Z’de ve Elmas Televizyonu’nda canlı yayın “Spor Kritik” programı yaptığımı” söyledim.

Sonrasında anladım ki birileri ismimizi haberde (!) değerlendirmiş. Habere baktığımda da üzerinden 2 gün geçmiş. Böylelikle sitelerine olan ilgi de ortaya çıkmış oldu!

7/24 takip edilen Pusula internet Sitesi önlerinde açık olduğu için bizim haberlerimiz üzerinden bize saldırı yapmış arkadaşlar.

Bu saldırılar daha önce defalarca Pusula’nın önderi Ali Rıza Tığ’a yapıldı, yapılıyor. Pusula’nın Yazı İşleri Müdürü sahaların dişi panteri Öznur Güneş için yapıldı. Ama bana ilk kez oldu. İlk ‘Millilik’ duygusunu da tatmış oldum.

Ama yazıda 2-3 olaya takıldım.

Nedir sizin bu Muammer Abi sevdanız? Daha önceki abilerinize ne oldu? Kısa süre sonra sizin başka abileriniz de olur.

21 Ocak Cuma günü “Zonguldak Kömürspor yönetimi, AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı’yı ziyaret etti. Avcı, yöneticilerle iki sohbet edip yolladı” şeklinde haber yazdım.

Bu haberin üzerine arkadaşlar “Bu kez Ali Rıza Tığ, muhabirleri üzerinden Muammer Avcı’ya saldırmaya devam ediyor” demişler.

Pusula’da çıkan haberleri Pusula çalışanları bile sitede görür, siteden takip eder. Kimse kimsenin yazdığı habere karışmaz, telkinde bulunmaz. Buna Ali Rıza Tığ da dahil.

Pusula’nın muhabirleri önce kendi arasında yarışır. Bu böyle olunca dışarıyla yarışmaya ya da rekabete gerek bile kalmaz. Bu rekabeti  Ali Rıza Tığ takip eder, hisseder. O bile bizi geçmek için çalıştıkça çalışır, işte başarı Pusula'da böyle gelir.

Demem o ki; Ali Rıza Tığ’da bütün haberleri kendi sitesinde görüyor, okur.

Tanıyan tanır, tanımayan tanıyana sorsun dürüstlüğümüzü.

Zonguldak Kömürspor yönetiminin Muammer Avcı’yı ziyareti haberini de Ali Rıza Tığ sitesinde gördü.

Zaten Ali Rıza Tığ’ın böyle bir şeye ihtiyacı yok. O kendi gördüğünü, hissettiğini, kendi fikrini dibine kadar, sapına kadar yazıyor. O zaten her gün gündemi belirliyor.

Bizim üzerimizden birilerine mesaj göndermeye, muhabirleri üzerinden birilerini eleştirmeye ihtiyacı var mı sizce?

Bir de “Muammer Avcı’ya saygısız” demişim. Ne demeliydik, iki tane muhabirden soru almayan il başkanına ne denmeliydi? Bu bir saygısızlık değil mi?

“Beycumalı Ender” kelimesi gurur duyduğum cümlelerden biri oldu. Neymiş Beycumalı olduğu için Hamdi Uçar’ı eleştirmemişim. Bak sen Ender’e!

Tabi Polat Türkmen’i eleştirdim, Ahmet Çolakoğlu’nu eleştirdim, Hamdi Uçar’ı eleştirmedim öylemi. Tutarlı olun, inandırıcı olun arkadaşlar.

Bak bak asıl bomba şimdi geliyor;

Hakan Yüksel benim akrabammış. Yalan. Hakan Yüksel benim birinci derece amcamın ve teyzemin oğlu. “Akraba” diye geçiştiremeyeceğiniz kadar yakın kuzenimdir kendisi.

Yazdıkları şu metne bakın: “Ender Yüksel’in eşi yine Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki spor müsabakalarında güvenlik olarak görev alıyor. Yine eşinin bu işe alınmasında Hakan Yüksel’in büyük torpili olduğu iddia ediliyor…”

Ayıp ayıp… Gazetecisiniz ya, araştırın da yalanlarınız tutarlı olsun bari.

Zonguldak Kömürspor’un maçlarının Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde oynanmadığını öğrenin artık. Hakan Yüksel, güvenlik şirketinin adını bile biliyorsa namerdim. Güvenlik şirketi işlerine kulüp direkt olarak bakar.

Ayrıca bu bir iş değil. 15 günde bir gelen görev. Ücreti de 125 lira. Gönderin ibanınızı o parayı da size gönderelim. Bozdurur bozdurur harcarsınız. Her şey para değil. O görev sosyal etkinlik içinde yapılabilecek özverili bir görev.

Yazsanıza arkadaşlar… Zonguldak’ta AK Parti Milletvekillerinin de girişimleri, Spor Bakanlığı’nın da onayı ile il, ilçe ve beldelerde futbol, salon sporları, amatör branşlarda tarihte görülmemiş spor yatırımlarının yapıldığını…

Zonguldak’ın spor cenneti haline geldiğini yazsanıza. Bir tek eksiği var bu kentin: O da Butik Stat. O da olur inşallah.

Sonuç olarak: bırakın, biz işimize bakalım. Rakabeti biz içimizde yaşıyoruz. Bu konuda sizin esameniz bile okunmaz.  Bizim üzerimizden Ali Rıza Tığ’a yürümeyin. O tek başına siz ve sizin gibileri yıllarca gömdü, sıra diğerlerinde…

Sizler de çok iyi bilirsiniz ki Zonguldak Kömürspor benim hassas noktam. Destek olanı severim, köstek olanı…

Kalın sağlıcakla…