Deka Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Halit Demir, "Bizim vekilimiz yok" demiş.
Tersaneler bölgesiyle ilgili Ak Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın çabalarına atıfta bulunarak, Ak Parti´nin diğer Milletvekili Polat Türkmen´in kendileriyle ilgilenmediğini anlatmaya çalışmış.
Çatalağzı´na 1.6 milyar dolarlık termik santral kuran Eren Holding´in Eren Enerji adlı şirketinin Genel Müdürü Emir Eren, kendilerine en çok Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen´in destek verdiğini söylemiş, hatta "Sanki şirketimizin ortağı gibi yardımcı oluyor" demişti. Aynı Polat Türkmen, analarını, babalarını tanıdığı Zonguldaklı firmalara yardımcı olmuyor mu?
Polat Türkmen kimin vekili?


Harun Girgin aradı&[#]8230;


Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Sayın Harun Girgin aradı. Dün bu köşede yer alan "İhale komisyonları" başlıklı yorumla ilgili olarak düşüncelerini paylaştı.
Girgin, Öğretmenevi´nin iç tefrişatıyla ilgili henüz bir ihale yapılmadığını, ihale şartnamesi hazırlığının sürdüğünü belirterek "Adrese teslim ihale yapmıyoruz. Kanunlar neyi emrediyorsa o şekilde bir ihale taslağı hazırlıyoruz. İhaleye girmeyi düşünen firmalara Öğretmenevi´nde birer örnek oda tefriş edin diyoruz. Şimdiye kadar Çanakçılar´ın Doxa adlı şirketi ile Kelebek Mobilya oda tefriş etti" dedi.
Biz iş dünyasından gelen eleştirileri gündeme getirdik. Bürokrasinin görüşüne de yer verdik. Şimdi ihaleyi ve sonucunu bekleyeceğiz. Harun Girgin´in ne kadar dürüst ve çalışkan bir bürokrat olduğunu herkes biliyor. Biz de biliyor ve kendisine inanıyoruz.


Gazete yerine market!


Bartın Pusula´nın Genel Yayın Yönetmeni Arif Üçler, "Bartın ekonomisi 6 tane günlük gazeteyi kaldırır mı?" başlıklı yorumunda "Ben olsaydım, hazırda param olsaydı ve tüccar zihniyetli bir gazeteci olsaydım gazete açmak yerine gider market açardım. Daha garanti bir iş yapmış olurdum. Ne ilan beklentim olurdu, ne de abone ve reklam. Gazete açmak isteyen başkaları da varsa onlara tavsiyem; gidin market açın kardeşim" demiş.
Arif, hayatında hiç gazete ya da bir başka işyeri açmadığı için bu işleri kolay sanıyor.
Öncelikle şunu belirtelim. Bir gazete açmak, market açmaktan çok daha kolay.
Üstelik gazete açmak için çok büyük bir sermaye gerekmiyor.
Gazetede 10-12 eleman çalışır. Kağıt, kalıp, boya alırsın; gazeteni çıkartırsın.
Adam gibi bir markette en az 5 bin çeşit mal olur.
Gazete çıkartmayı beceremeyen bir adam nasıl market kuracak?
Türkçesi ve matematiği olmayan bir insan gazete çıkartabilir. Ama market açamaz.
Gazeteyi kapatırsın, gidersin.
Marketi kapatamazsın&[#]8230;
Arif Üçler iyi bir gazeteci. Ama işletmecilik yönü yok.
O yüzden gazeteciliği kötü yapanlara kızıyor. Gazete yerine market açın diyor.
Sevgili Arif&[#]8230; Market açacak kadar parası olan biri zaten gazete açmaz.