Yıllarca Zonguldak'ta çok başarılı kulüplerimiz oldu. Kente başarılarıyla maddi manevi çok değer kattılar. Mücadele ettikleri liglerdeki takımları Zonguldak'a getirdiler. Otelcisi, esnafı yıllarca kazandı da kazandı.
Bu kadar kazanan otelciler ve esnaflar kendilerine kazandıran takımlara bu güne kadar ne kazandırdı?
Yıllarca Zonguldakspor ve diğer kulüplerimiz futbolda, çeşitli kulüplerimiz salon sporlarında yıllarca Zonguldak'ta rakip takımları getirdi. Yendi, yenildi. Ancak rakiplerin bıraktıkları paralar o takımları değil Zonguldaklı otelleri ve esnafları kalkındırdı.
Bugünümüze baktığımızda ise Zonguldak Kömürspor, MFA Zonguldak Voleybol Spor Kulübü, Zonguldakspor 67 Basket takımı ve Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimiz rakipleri getirmeye devam ediyor. Yine eski tas eski hamam. Geri dönüş yok!
Zonguldakspor ile doğup büyüyen, damarını kessen kırmızı-lacivert akacak olan, şimdi de Zonguldakspor 67 Basket takımı Kulüp Başkanı Kanat Tan ne de güzel özetlemiş bu durumu.
Bakın neler yazmış, ne de güzel yazmış...
Kanat Tan: "Farkında mısınız? Zonguldak ekonomisine 2 hafta önce maçımız için 4 gün Zonguldak'ta büyük otellerden birinde ailece kaldık. Yönetim kurulumuzdan bazı yöneticilerde aileleri ile konakladılar. Yer olmadığından öğretmen evinde kalan, Ordu evinde bile kalanlar oldu. Bizim rakibimiz Kastamonu diğer büyük otelde konakladılar. Cumartesi günü kaldığım otelde Karabükspor (Kozlu Belediyespor maçı için), Balıkesirspor (Zonguldak Kömürspor maçı için) konakladılar. Bizim sporcu kızlarımız ise şehir merkezinde Soğuksu'da rezidansta kalıyorlar. Spor deyip geçmeyin, şehrin ekonomisine bir katkımız olduğu için çok mutluyuz. Yeme içmeleri, memlekette sosyal, kültürel anlamda destek sağlıyor. Hedef süper lig ve Zonguldak için hizmet. Yaşa varol Karaelmasım..."

Futbolcuların ihaneti, kulüplerin pişkinliği...
Birinci Amatör Küme Merkez Grubu'nda mütevazi kadro ile lige başlayan Tersanespor kısa sürede uyum sağlayıp başarılı sonuçlar almaya başladı. İlerleyen haftalarda çeşitli nedenlerden dolayı 10 futbolcu takımı sabote etti maça çıkmadı. Tersanespor 10 futbolcu olmadan da maç kazandı. Sonrasında takımı terk eden 10 futbolcu yönetimden af diledi takıma geri döndü. Bu kez de antrenör Ayhan Hotan aftan hoşlanmayıp takımdan ayrıldı.
Tersanespor yönetimi takımın başına Gündüz Torlak'ı antrenör olarak getirdi. Tersanespor 4 maçtan 3'ünü kazandı, hedefe kilitlendi. Pazar günü oynanan maçta futbolculardan 5 tanesi yine aynı oyunları yapmaya başladı. Filim koptu, kopacak.
İşin aslı ortaya çıktı. Play-off için rakipler Tersanespor'un futbolcularını takımdan koparmak ve kendilerine transfer etmek için arkadan iş çeviriyormuş.
İlk söz futbolculara: Takımınıza ve formanıza, en önemlisi karakterinize ihanet etmeyin.
İkinci söz fırsatçı takımlara: Pişkin pişkin bir başka takımın futbolcularına saldırmayın, fırsatçılık yapmayın. Futbolcuların aklını çelip rakip takımın kaderi ile oynamayın. Önce adalet, sonra Allah sizi affetmez.