-ÖZEL İÇERİK-

Kent Konseyi seçiminde fark yiyen Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube eski Başkanı Nihat Aygün'ün Türk Hava Kurumu (THK) Zonguldak Şube Başkanlığı'na atanması kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'nun yönetiminde bulunan İYİ Partili Dilek Demirel'in yerine atanan Nihat Aygün'e tepki yağdı. Kamuoyunda Demirel'in İYİ Partili olması ve kazanan yönetimde olması sebebiyle bu atamanın yapılıp yapılmadığı tartışılıyor.

THK eski Başkanı Dilek Demirel atamayla ilgili "Nihat Ağabey bize gelseydi, biz ona koltuğu devrederdik. Biz öyle koltuk meraklısı insanlar değiliz. Kurumda 13 sene hizmet için vardık. Biz seçimle geldik, ama o atanarak geldi. Bizim onun gibi dayımız yok, zaten kendisi 'İşimi Polat Ağabey halletti' diye beyanat vermiş. Bu atamanın siyasi olduğunu düşünüyorum. Kurumun başındaki kayyumda eski Ticaret Bakanı var" dedi.

Atamanın siyasi olmadığını iddia eden Kent Konseyi Başkanı Hakan Kutoğlu "Algı operasyonu yapılıyor. Bu girişimin kendi kişisel hırslarından kaynaklandığını, belediye başkanlığımızın ya da herhangi bir siyasi partimizin bu operasyonda hiçbir rolü olmadığını çok iyi biliyoruz ve onlarla kentimiz için yakın ve sıcak ilişkiler içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Ancak kişisel hırslarla yaptıkları bu girişimi şahsım olarak kınıyorum. İyi bilmelidirler ki, Allah plan kuranların en hayırlısıdır" dedi.