-ÖZEL İÇERİK-

Tabip Odası'na ve çalışmalarına değişim getireceklerini ifade eden Doç. Dr. Metin Pehlivan "Odamıza üye olmamış bir hekim kalsın istemiyoruz. Zonguldak Tabip Odası da değişmek zorundadır. Değişim meslek örgütümüz için tercih değil zorunluluk haline gelmiştir. Uzun süredir devam eden yönetim anlayışının devam etmesinin ne hekimlere ne de Zonguldak halkına bir faydasının olmayacağını düşünüyoruz" dedi. 

Neden aday olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Pehlivan "Sözlerime başlamadan önce sağlıkta şiddet nedeniyle yitirdiğimiz bütün meslektaşlarımızı anmak istiyorum. Ailelerine ve tüm camiamıza baş sağlığı diliyor, anılarını sonsuza yaşatacağımızı ifade etmek istiyorum. Benim adaylığım kişisel bir ihtiras veya ego sonucu gelişmiş bir adaylık değildir. Tabip odasının yönetim şekline getirdiğim eleştirilerin meslektaşlarımda yaygın bir kabul görmesi sonucu sürecin getirdiği, arkasında bir anlayış birliğinin olduğu bir adaylıktır. Bir meslektaşım bana ‘’yasal zorunluluktan dolayı üyeyim’’ demişti. ‘’Neden aday oldunuz’’ sorusunun cevabı aslında yukarıdaki cümlede gizli" dedi.


Oda başkanlığına aday olan Pehlivan, mevcut yönetimde eksik gördüğü konuları şöyle anlattı:
"Geçmişte oda yönetiminde yer alan herkes sonuçta buraya emek vermiştir, mesai harcamıştır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Fakat Heraklitos’un dediği gibi 'değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.' Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, Zonguldak Tabip Odası da değişmek zorundadır. Değişim meslek örgütümüz için tercih değil zorunluluk haline gelmiştir. Uzun süredir devam eden yönetim anlayışının devam etmesinin ne hekimlere ne de Zonguldak halkına bir faydasının olmayacağını düşünüyoruz." 

"TABİP ODASI'NIN ÜYE SAYISI ÇOK DÜŞÜK" 

"Zonguldak Tabip Odasının 317 üyesi vardır. Bu sayı oldukça düşük bir sayıdır. Biz yönetimi aldığımızda Zonguldak’taki bütün aile sağlığı merkezlerini ve hastaneleri ziyaret edip üyelik seferberliği başlatacağız. Odamıza üye olmamış bir hekim kalsın istemiyoruz. Üye sayımız ne kadar fazla olursa odamız o kadar güçlü olacaktır.
Sağlıkta şiddet maalesef meslektaşlarımızın günlük hayatlarının bir parçası haline gelmiştir. Seçimi kazandığımızda şiddet, hakaret, tehdit gibi durumlarla karşılaşan meslektaşlarımıza hemen oda olarak hukuki destek sağlayacak hekimleri kesinlikle yalnız bırakmayacağız. Arkadaşlarımız Zonguldak Tabip Odası'nın yanlarında olduğunu her zaman hissedecekler." 

"HALK SAĞLIĞINA VE İŞÇİ SAĞLIĞINA DAHİL OLACAĞIZ" 

"2021 ve 2022 yıllarında yoğun hekim eylemleri olmuş, odamız ise bu eylemlere güçlü bir katılım sağlamamıştır. Ayrıca 2021 yılında Ankara’da merkezi olarak TTB’nin çağrısıyla eylem yapılmıştır. Bu eyleme de odamız katılım göstermemiştir. Bunun yanında ilimizde yapılan 1 Mayıs kutlamalarına da odamız katılmamıştır. Bizim yöneteceğimiz odada bu eylemlere en güçlü şekilde katılacağız.
İlimizin bir bölümünde hava kirliliği olduğu sık sık haber yapılmaktadır. Ayrıca Ereğli’de 13 Eylül 2023’de maden ocağında göçük olmuş 1 maden işçisi ölmüştür. Halk sağlığını ve işçi sağlığını ilgilendiren bütün konulara oda olarak müdahil olacağız. Vatandaşlarımızın nitelikli sağlık hizmetine erişim hakkını savunacağız." 

Zonguldak'taki diğer sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirten Pehlivan şunları söyledi:
"Odamızın Zonguldak’taki diğer meslek örgütleri ile ilişkileri oldukça zayıftır. Seçildiğimizde Zonguldak’taki diğer meslek örgütleri ve sendikalar ile ilişkilerimizi tesis edecek, onlarla ortak çalışmalar yapacak, onlarla dayanışma içinde olacağız. Kısacası aktif, katılımcı, dinamik, hem sağlık gündemine hem de toplumsal sorunlara müdahale eden bir tabip odası oluşturmak istiyoruz." 

Tabip Odası Zonguldak'taki işleyişi ile ilgili soruyu yanıtlayan Doç. Dr. Pehlivan şunları söyledi:
"Bunun cevabını Pazar günü meslektaşlarımız verecektir. Bizler seçim kampanyasını kişilere indirgemeden ilkeler üzerinden etik bir seçim kampanyası yürüttük. Düşüncelerimizi hekim arkadaşlarımıza anlattık ve büyük ilgiyle karşılaştık. Hekimler toplumun vicdanıdır. Ben meslektaşlarımın sağduyusuna güveniyorum. Pazar günü odamızın bütün üyelerini seçime katılmaya ve listemizde yer alan bütün hekimlere oy vermeye davet ediyorum." 

Hıdırellez coşkuyla kutlandı Hıdırellez coşkuyla kutlandı

DOÇ. DR. METİN PEHLİVAN KİMDİR? 

Ben 1986 yılında İzmir’de doğdum. İlk orta ve lise öğrenimimi tamamladıktan sonra 2004 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine girdim. 2010 yılında mezun olup Şanlıurfa’da zorunlu hizmete başladım. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesine İç Hastalıkları Anabilim dalında İç hastalıkları ihtisasına başladım. 2016 yılında ihtisasımı bitirdim ve Kastamonu’nun Cide İlçesinde zorunlu hizmetimi yapmaya başladım. 2017 yılında yandal uzmanlık sınavını kazanarak Cerrahpaşa Tıp fakültesinde hematoloji yandal ihtisası yapmaya başladım. 2018 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul tıp fakültesi tıbbi onkoloji bilim dalına geçiş yaptım ve 2021 yılında tıbbi onkoloji uzmanı oldum. 2021 yılı Ağustos ayından itibaren Zonguldak Atatürk devlet hastanesinde tıbbi onkoloji uzmanı olarak çalışıyorum. Yaklaşık 1 ay önce de Tıbbi onkoloji alanında doçent ünvanı aldım." 
 

Muhabir: Öznur Güneş