Corona virüsü önlemleri her geçen gün artmaktadır. Dünya genelinde olduğu gibi artık ülkemizde de herkesin mutlaka maske kullanması gerekiyor. Bu bağlamda kullanılabilecek en iyi maske n95 maske ve cerrahi maskelerdir. N95 tipi maskeleri daha çok sağlık çalışanları virüslerden ve mikroplardan korunmak amaçlı kullanıyor olsa da artık herkesin kullanması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bu nedenle maske almadan önce mutlaka kalitesine ve hijyenine özen göstermeniz gerekir. Aksi halde virüslere daha açık hale gelebilirsiniz.

Ülkemizde yaşanan virüs krizi nedeni ile yaşlılarımızın dışarıya çıkması kesinlikle yasaklanmıştır. Eğer çevreninizdeki yaşlılara yardımcı olmak isterseniz hem onları korumak adına hem de kendinizi korumak adına ultrasonik maske ve n95 tipi maske kullanmanız gerekir. Ancak maske kullanımı sayesinde salgınların önüne geçilebilir ve salgın hızı yavaşlatılabilir.

Kronik Rahatsızlığı Olan Kişiler Ne Tür Maske Kullanmalıdır

Corona virüs başta ak ciğerlere ve diğer organlara yerleşir. Burada solunum yetmezliği sorunu meydana gelir. Özellikle astım gibi kronik rahatsızlığı olan kişiler için ağız maskesi kullanmak bir hayli zordur. Fakat nefes almak ve virüsün ciğerlere inmesini önlemek adına n95 tipi maskeler kullanılmalıdır. Bu maskelerde solum sorunları yaşanmaz. Astım hasalarının bu günlerde hastalıklarını kontrol altında tutmaları gerekmektedir. Bahar aylarında olduğumuz için bir takım polen ve tozlar astım hastalarının şikayetlerini artıracaktır. Eğer astım hastaları kendilerini korumak isterlerse burada kullanılabilecek en iyi maske türü n95 tipi maskeler ve toptan cerrahi maske olacaktır. Maske kullanımı yaparak, hem bahar ayalarında karşılaşılan polen ve toz gibi etmenlerin önüne geçebilir hem de diğer insanlardan bulaşabilecek virüsün önüne geçebilirsiniz.

Toptan Maske Almak Daha Avantajlı

Yaşadığımız bu dönemde sadece bir maske almak yeterli olamayacaktır. Çünkü hem yasak çerçevesinde hem de virüsün yayılma hızı çerçevesinde mutlaka her gün yeni maske kullanılması gerekir. Her gün aynı maskeyi kullanmak hiç doğru bir davranış değildir. Çünkü maskelerin dış yüzeyine yapılan virüs her gün kullanılırsa, ellerden ağza ve burna temas eder. Bu nedenle toptan n95 maske çıkarırken, sadece tek bir elinizle çıkarıp hemen çöpe atmanız gerekir. Daha sonra ellerlinizi 2 saniye boyunca sabun ile yıkamanızda fayda vardır.