Zonguldak’ta siyasetle yakından ilgilenen herkes tanır, Kenan Köktürk’ü…

Yıllarca elektrik dağıtım şirketi KEDAŞ ve BEDAŞ’ta müdürlük yaptı.

Bu nedenle bürokrasi dünyasında da bilinir başarıları.

Ama onun en başarılı olduğu alan, insan ilişkileri.

Sosyal demokrat dünya görüşüne rağmen rahmetli Veysel Atasoy tarafından Genel Müdür yapılması da tesadüf değildir.

Genel Müdürlük yaptığı dönem ve sonrasında hangi muhtar arasa, ulaşabilirdi Kenan Köktürk’e. O yüzden numarasını hiç değiştirmedi. Bazıları gibi “çok numarası” yok Kenan Köktürk’ün. Tek numarası, iyi insan ilişkisi… CHP’de zorlu bir yarışa giriyor. Aday adaylığı süreci... Şartları sonuna kadar zorlayacak, aday olmak için uğraşacak. Zonguldak’ta AK Parti’den memnun olmayan kitlenin desteğini almış arkasına. Ve şehrin “akil adam”larının da...

Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Kenan Ağabeyimize başarılar diliyoruz.

Yerinizi ayırtın…

Yerel seçim sürecine girildi. Adaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladılar. Aday adaylığı süreci bile çok çetin geçecek.

Pusula, yerel seçim için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Zonguldak’ın en çok izlenen internet sitesi ve internet televizyonu, mobil versiyonuyla da hizmete girdi.

Büyük bir eksiğimizi çözmüş olduk.

Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de baskı-broşür işlerini en kaliteli şekilde yapacağız.

Bu arada internet sitelerimize reklam vermeyi düşünen aday adaylarının şimdiden yerlerini ayırtmalarını tavsiye ediyoruz.

İlerleyen günlerde yaşanacak aksaklıklardan biz sorumlu değiliz.

Benzinin, mazotun fiyatını biliyorsunuz.

Pusula, gazla da çalışmıyor!

Benden söylemesi!..

Kıssadan Hisse: Keramet…

Bir adam, çok sevdiği kadına şiirler yazıyordu. Sonra o kadın ansızın onu terk etti. Adam, kadının ardından şiirler yazmaya devam etti. Daha çok yazdı. Ve günün birinde çok ünlü bir şair oldu. Yıllar sonra kadının yaşadığı kente gitti ve büyük bir şiir dinletisi sundu. Dinleti bittiğinde uğruna şiirler yazılan kadın, kolunda kocası ile çıkışa geldi ve adama “Merhaba” dedi. Adam, ona sıradan bir insana bakar gibi baktı. Kadın, “Beni tanımadın mı?” dedi. Adam, “Hayır, tanımadım” dedi. Kadın: “Nasıl tanımazsın? Uğruna şiirler yazdığın kadınım ben… Seni şair yapan kadın...”

Adam, kadının gözlerine baktı ve şöyle dedi: “Keramet sende olsaydı, o koluna taktığın adam da şair olurdu..." (Kahraman Tazeoğlu)

Günün Fıkrası: Ambulans şoförü…

Temel, ambulans şoförü olarak çalışmaktadır. Günlerden bir gün bir otobüs kazası olmuş ve Temel ambulans çağrısı almış ve hemen olay yerine gitmek için harekete geçmiş. Kaza yerine gittikleri zaman gördükleri manzara çok kötüdür. Her tarafta yaralılar, ölüler… Yakınmalar, yeri-göğü inletmektedir. Lakin adamcağızın biri, diğerlerinden fazla bağırmaktadır. Temel de, adamın yanına gider ve bakar ki, adamın iki bacağı birden kırılmış. Temel, yaralıya basıyor fırçayı: “Ula uşağum, ayuptur bu senin yaptuğun. Şunun şurasında iki bacağun kırılmış sadece. Bak orada insanlar ölmüşler, hiç ses çıkarıyorlar midur?”

Günün Sözü:

Senden soruluncaya kadar susman, susturuluncaya kadar konuşmandan hayırlıdır.

Hz. Ali