Eski Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, şehir merkezindeki tepki çeken yeni trafik düzenlemesiyle ilgili düşüncelerini içeren yorumunu Pusula ile paylaştı.

Pusula'da konuyla ilgili habere yorum yapan Gonca şunları yazdı:

"Dönemimizde Acılık Dere üstü köprüsü Gazipaşa ve Uzunmehmet Caddesine alternatif olmak ve Gazipaşa Caddesinden geçen araç sayısını azaltmak düşüncesiyle yapılmıştır. Ulu Cami arasının kapatılması ile Gazipaşa'dan geçmesi gereken araçlar Uzunmehmet Caddesinden geçeceğinden mevcut durumdaki araç sayılarında herhangi bir artış olmayacağı bir gerçektir. Mevcut araç sayılarında yeni düzenlemeye göre artış olmayacağına göre, trafikte eskiye göre neden daha çok aksama meydana gelmiştir?

Yeni uygulama bana göre doğrudur. Ancak uygulamada eksiklik olduğu düşüncesindeyim.

1- Gazipaşa Caddesinden gelen araçlara Valilik önünden dönerek Acılık Dere üstü köprüsüne geçiş hakkı için mümkünse düzenleme yapılabilir.

2- Eski Gümrük Binası önünden dönmek mecburiyetinde kalan araçlar hem Kilimli istikametinden gelen hem de Gazipaşa Gaddesinden gelen trafikte sıkışmaya neden olabilir.

3- Acılık Dere üstü köprüsünden Uzunmehmet Caddesi üzerinden fevkani köprüsüne geçmek isteyen araçlara, köprü bitiminde sola dönüş verilerek yeni bir düzenleme yapılabilir. Bu düzenleme ile Uğur Mumcu kavşağına mevcut duruma göre ilave araç yönlendirilmemiş olur.

4- Acılık dere üstü yaya geçidi mevcut yaya trafiğine göre geniş yapılmıştır. Mevcut otobüs durağı da dikkate alındığında 2 şeritli yol kullanılabilmektedir. Köprü üstünde yapılacak düzenleme ile araç trafiği en az 3 şerite çıkarılabilir.

5- Köprü üzerine Valilik tarafından girişte yapılan yapılar projede yoktur. Trafiği etkileyip etkilemediği değerlendirilmelidir.

Şehir içi trafiğinin kesin çözümünün Mithatpaşa tünellerini bitirilmesi ile mümkün olacağının bilincindeyim. Bu amaçla dönemimizde verdiğimiz mücadele ile Mithatpaşa Tünelleri karayolları yatırım programına aldırılmıştır. Bir an önce, 2 tüpte çalışma yapmak yerine toplam ödeneğin tek tüpe yönlendirilmesi ile öncelikle tek tüpün bir an önce trafiğe açılması gerekmektedir.

Yaptığım açıklamaların nedeni yaklaşık 12 milyon(trilyon)bedelle yapılan Acılık dere üstü köprüsünün yapılma amacına ve Zonguldak halkının yararına uygun olarak kullanılmasıdır.

Yeni trafik düzenlenmesine göre mevcut trafik ışık sistemine göre değişiklik veya ilaveler gerekebilir düşüncesinde olduğumu ifade etmek istiyorum."