Zonguldak Rotary Kulübü´nün, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği "Toplum Liderleri Geliyor/Ufuk Geliştirme ve Liderlik Eğitimi Programı" etkinliklerinin Cumartesi günü konuğu Çaycuma Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Sami Alpan´dı.
53 yaşındaki Hüsnü Sami Alpan, üniversiteyi bitirip 26 yaşında işinin başına geçtiği günden bugünlere geliş öyküsünü anlattı.
"Yaşamın temel mantığı ekonomidir" diyen Alpan, "Üretim yaparsanız kendinizi genç hissedersiniz" diyerek gençlere öğütler verdi.
Ama Alpan´ın asıl şu sözleri çarpıcıydı: "Hemen her akşam aynı saatte yatar, sabah altıda kalkar sporumu yaparım. Düzenli yaşamın insan sağlığında ve başarısındaki önemi büyüktür."
Yani başarının temelinde düzenli ve planlı bir yaşam var. Alpan´ı dinlerken, gülerdir Bartın yollarındaki yorgunluğumu attım.
Başarılı olacağımıza inancım bir kat daha arttı. O nedenle Alpan´ın sözlerini ve öğütlerini sizlerle paylaşmak istedim. Elbette erken yatıp, erken kalkan herkes başarılı olamaz. Doğru bir işi, doğru insanlarla, doğru zamanda, çok çalışarak, inanarak, severek yapmak şart. Bölgemizdeki az sayıdaki başarılı işadamlarının, deneyimlerini gençlerle paylaşması çok güzel. Ekonomik krizin tüm umutları kırdığı şu günlerde halkımız intihar olaylarıyla sarsılırken, başarı öykülerinin artması güzel değil mi?
Bölgemizdeki işadamlarının başarı öykülerini Pusula Dergisi´nde yayınlıyoruz.
Bartınlı başarılı işadamlarının öykülerini de yakında Pusula Dergisi´nde okuyacaksınız.


Evlilik sözleşmeleri&[#]8230;


Bir dönemin medya imparatoru kaçak İşadamı Cem Uzan&[#]8217;ın, karısı Alara Uzan ile nikahtan önce ´evlilik sözleşmesi´ yaptığı ortaya çıkmış.
Buna göre 10 yıl evli kalınması halinde Cem Uzan, Alara Uzan´a 4 milyon dolar ödeyeceği taahhüt ediliyor. Evliliğin 12 yıl olması halinde ise Alara Uzan toplam 5 milyon dolar para alacak. Sözleşmede birinci çocuk için yıllık 300 bin dolar, ikinci çocuk için 400 bin dolar ödeme yapılacağı karara bağlanırken, ayrılma halinde Alara Uzan´a ayrıca 5 bin dolar aylık kira ödemesi taahhüdü içeriyor.
İlginç değil mi?
Adam karısına günlük bin 100 dolar değer biçmiş. İki tarafın 10 yıldan sonra evli kaldığı her iki yıl için ekstra 1 milyon dolar olarak hesaplandı. Yani on yıldan sonra yıllık eksta 1 milyon dolar. Yani yıllığı 1 milyon 400 bin dolara geliyor Alara Uzan Hanım&[#]8217;ın.
O zaman da günlüğü 3 bin 835 dolar yapıyor. Bunların evliliği borsada hisse senedi almak gibi bir şey.
Alara Hanım, kendini Cem Uzan´a kota etmiş ve bu kadar kazanmış.
Evliliğe bak, ilişkiye bak, kazanca bak.
Acaba bölgemizde de bu şekilde evlilik sözleşmesi yapan kişiler var mı?
Çok merak ediyorum.