Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, açık bulunan 1'inci derece kadrolu ve +6400 ek göstergeli Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına bu görevi vekaleten yürüten Kazım Eroğlu, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Hasan Hüseyin Erdoğan getirildi.

ttkdan-zonguldakspora-buyuk-jest
TTK'dan Zonguldakspor'a büyük jest

KAZIM EROĞLU KİMDİR?

TTK Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına asaleten atanan Kazım EROĞLU, 10.11.1959 Tarihinde Trabzon Yomra'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi Mühendislik Lisans Maden Bölümünden mezun oldu.

İş hayatına Kozlu Taşkömürü İşletme Müessesesi İncirharmanı İşletme Müdürlüğünde Ocak Mühendisi olarak başladı.

Sırasıyla; Kozlu Lavvuar Şube Müdürlüğünde Başmühendis, Kozlu İncirharmanı İşletme Müdürü, Kozlu Taşkömürü İşletme Müessesse Müdür Yardımcısı, Fen Tetkik ve Verimlilik Daire Başkanlığında Başuzman,

18.03.2004 tarihinden 18.04.2017 tarihine kadar Kozlu Taşkömürü İşletme Müessesse Müdürü olarak görev yaptı. EROĞLU, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 19/04/2017 tarihli ve 907 sayılı olurlarıyla Kurumumuz Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevlerine vekaleten atanmıştı. EROĞLU, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Pusula Gazetesi