Üst çenede oluşan diş bozuklukları, üst dişlerde ayrıklık gibi nedenler ile tek çeneye diş teli uygulaması yapılabilmektedir. Ebette üst çenede yaşanan bozukluklar için yapılacak olan sadece üst diş teli fiyatları her iki çeneye uygulanacak olan fiyatlara nazaran daha uygun maliyetlidir. Buradan yola çıkarak genel olarak diş teli fiyatları 2000 TL'den başlamaktadır. Normal olarak sabit bir rakam söylemek mutlaka yanlış olacaktır. Bundan dolayı ilk olarak, üst çene problemlerine bir tanı konması gerekmektedir. Tanı koyulduktan sonra tedavi için diş teli fiyatları maliyeti çıkartılır. Bu nedenle üst çene yapısında bozukluk yaşayan kişilerin diş hekimlerinin kendi muayenesine giderek başvurması gerekir. Bu sayede daha sağlıklı bir şekilde diş teli fiyatları listesi belirlenmektedir.

18 Yaş Altı Hastalar İçin Diş Teli Fiyatları Ne Kadardır?

Diş teli fiyatları, 18 yaş altı hastalar için 2000 TL'den başlamaktadır. Sadece devlet hastanelerinde 18 yaş altı diş teli tedavileri yapılmaktadır. Devlet hastanelerinden ücretsiz olarak 18 yaş altı çocuklar için diş teli tedavisi yaptırmanız mümkün olmaktadır. Diğer taraftan, çocukluk yaşlarda meydana gelen bozukluklar için uygulanan ortodonti tedavileri daha kısa sürede tamamlanır. Bunun nedeni ise çene yapılarının ve diş yapılarının, yetişkinlere göre daha elastiki yapıda olmasıdır. Çocuklar için tercih edilen diş telleri ise daha çok metal diş tellerinden ve renkli diş tellerinden kaynaklanır. Bu diş telleri ise diğer diş telleri çeşitlerine nazaran en uygun fiyatlara sahip olanıdır.

Geleneksel Diş Teli Fiyatları Ne Kadardır?

Geleneksel diş telleri, metal malzemelerden oluşmaktadır. Diş etlerine ve diş yüzeylerinde hiçbir şekilde zarar vermez. Tam tersine, daha sıkı bir şekilde uygulandığı için tedavi süresini diğer diş teli tedavilerine nazaran daha hızlıdır. En sağlıklı diş teli tedavisi metal diş telleridir. Ama görüntü olarak fazlaca rahatsız edicidir. Bu yüzden yetişme çağındaki çocuklara daha fazla uygulanmaktadır. Geleneksel diş teli fiyatları ise oldukça uygun maliyettedir. Bu konuda ilk olarak muayene olmak gerekmektedir. Bunun sebebi ise, çene yapısına ve dişlerde yaşanmış olan bozukluklara nazaran fiyatlar belirlenir. Bunun yanında diş tedavisi yapacak olan doktorun da fiyatlar üzerinde etkisi oldukça fazladır.

Ücretsiz Ortodonti Kontrol Randevusu için: https://www.periodent.net/