Zonguldak Belediyesi'nde uzun yıllardır Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çöp toplayan kadrolu 11 katır emekli oldu. Belediye var olduğundan bu yana kadrolu olan katırlar, dün Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın nezdinde yapılacak törenle emekli oldular.

Uzun yıllar merdiven şehri olarak bilinen Zonguldak'ta çöp araçlarının ulaşamadığı yerlerden çöp taşıyan katırlar artık rahata erecek. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, konuyla ilgili "Uzun yıllar bizlerle beraber Zonguldak'ın yükünü sırtlarında taşıdılar" dedi.

"BİZİMLE BİRLİKTE ZONGULDAK'IN YÜKÜNÜ SIRTLARINDA TAŞIDILAR"

Başkan Alan, Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesinde şu konuşmayı yaptı; "Bugün 11 emektar katırımızı pazar günü itibari ile emekli etmek için buradayız. 'Coğrafya kaderdir' sözünden yola çıkarak uzun yıllar bizlerle beraber Zonguldak'ın yükünü sırtlayan ve bizlere destek olan emektar katırlarımız artık daha rahat bir yaşam için emekliye ayrılıyorlar. Katırlarımızın hepsine minnet duyuyoruz. Uzun yıllardır kar-kış demeden yağmur-çamur demeden sıcak-soğuk demeden mesai arkadaşlarımız ile birlikte beş mahallemizde merdivenlerden ve dik bayilerden gece saat 11:00'de başlayarak günün ilk ışıkları ne kadar Zonguldak'ın temizliği için bizim yükümüzü sırtımızdan aldılar. Biz de şimdi pazar günü itibari ile onların yüklerini sırtlarından alıyoruz. Katırlarımızın hizmet verdiği beş mahallede çöp taksileri hizmet verecek. Bunun için mahallemize 70 adet çöp konteynırı konuldu. Vatandaşlarımızın 25-30 metre çöp dökme mesafelere uzayabilir. Katırlarımızın bu sıkıntıyı çekmemeleri için vatandaşlarımızın 25-30 metre mesafe yürümelerine değecektir. Vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz."

"KATIRLARIMIZDA İLGİLİ BAZI TALEPLER VAR"

'Katırlar emeklilik yaşamlarını nerede sürdürecekler?' sorusuna başkanı Selim Alan; " Bizden emekli olan katırlarımızda ilgili bazı talepler var. Bize gelen talepleri değerlendirip isteyen gönüllere vereceğiz özellikle köylerden istek var" dedi.