Zonguldak&[#]8217;ta son dönemde müthiş bir umutsuzluk var. İşsizlik nedeniyle göç hızla devam ediyor. Bir önceki yıla göre 5 bin 879 kişi kentimizi terk etti. TTK&[#]8217;ya işçi alamadığımız gibi, TTK yüzünden onlarca insanımızı kaybediyoruz. Filyos orada duruyor, biz burada duruyoruz. Siz de Ankara&[#]8217;da duruyorsunuz. Cenazemiz olunca geliyorsunuz. Biz yeni yatırımların müjdesini bekliyoruz sizden. Temel atma, fabrika açma törenlerimize bekliyoruz sizleri. Lütfen duyun sesimizi&[#]8230;

Maden işçisi alanlarda&[#]8230;

Pazar günü yapılan &[#]8220;Emeğe Saygı Mitingi&[#]8221;nin ardından yorumlar yapılıyor.

Kimileri; mitinge katılımın beklentilerin altında kaldığını düşünüyor.

Kimileri; son yıllardaki demokrasi karşıtı gelişmelere rağmen mitinge katılımın gerçekten çok üst düzeyde olduğunu düşünüyor.

Peki, ben ne düşünüyorum?

Halkı TTK&[#]8217;dan umudunu kesmiş bir kent niye çıksın meydanlara? 10 bin çalışanından neredeyse bini tefeci kıskacında, 2 bini banka kıskacında, 3 bini esnaf kıskacında olan bir kurumun çalışanları ve bir sendikanın üyeleri, gerçekten büyük bir cesaret örneği göstererek çıktılar meydanlara.

Artık öyle büyük işçi hareketleri beklemeyin Zonguldak&[#]8217;ta.

&[#]8220;Buna da şükür&[#]8221; deyin.

Bakın özelleştirme kapıda. TTK, devletin elinden çıktıktan sonra hiç kimseyi göremeyeceksiniz sokakta&[#]8230;

Özürlüleri kullanmayın&[#]8230;

Siyaset düşkünü bazı kişiler, sivil toplum örgütlerini kullanarak, gündemde kalmaya ve prim yapmaya gayret gösteriyorlar. Onlar için ayrı bir dosya açtım. Çünkü geçmişte, mesela Sakatlar Derneği Başkanlığı yapmış biri, tüm etkinliklerini bir dosya yapmış, gitmiş parti genel merkezine, &[#]8220;Ben şöyle sosyalim&[#]8221; diye sıra kapmaya çalışmıştı. Aynı rezilliklerin yeniden yaşanmaması için dosya hazırlıyorum.

Her kim özürlüleri ve bizi bu işlerde kullanır, siyasi ikballerine alet ederse, onları çok sert biçimde eleştireceğim. Şimdiden söyleyeyim, &[#]8220;söylemedi&[#]8221; demeyin!

Kıssadan Hisse: Soyuna ihanet eden!

Padişah, günlerden bir gün halkının arasında halk gibi dolaşırken, Kuşçular Çarşısı&[#]8217;na uğramış. Bir ara gözü kekliklere ilişmiş. Bir grup kekliğin üzerindeki varakta, "Tane işi fiyatı 1 altın" yazıyormuş. Hemen yanı başlarında asılı, adeta altın kafes içinde bir keklik daha varmış. Onun yaftasında da 300 altın yazıyormuş. Padişahın gözü, 300 altınlık kekliğe takılmış ve sormuş:

"Hayırdır, bunun diğerlerinden farkı nedir ki, diğerleri 1 iken, bu 300 altın?"

Satıcı, "Beyim, bu keklik özel eğitimli, çok güzel ötüyor, ötmesi bir yana bunun ötüşünü duyan ne kadar keklik varsa, hepsi onun etrafına doluşuyor. Tüm keklikler bir araya gelince, avcılar da toplanan keklikleri rahatça avlıyorlar" demiş.

"Satın alıyorum" demiş Padişah.

Vermiş 300 altını ve hemen oracıkta vurduruvermiş kekliğin kafasını.

Satıcı gözleri fal taşı gibi ve de şaşkın:

"Ne yaptınız mirim, en maharetli kekliğin kafasını koparttınız, yazık değil mi?" diye dövünürken, Padişah gürlemiş:

"Kendi soyuna ihanet edenlerin er geç akıbeti budur."

Günün Fıkrası: Akıllı eşek!

Ülkenin birinde, bir milletvekili, seçildiği yöreyi gezerken, değirmen taşını döndüren bir eşek görmüş. Bu eşeğin boynunda bir çan varmış. Milletvekili eşeğin sahibine çanı neden bağladıklarını sormuş. Eşeğin sahibi, &[#]8220;Eşeğin durakladığını anlamak için&[#]8221; demiş.

Milletvekili: &[#]8220;Ya durur da, başını sağa-sola sallarsa?&[#]8221;

Eşeğin sahibi: &[#]8220;Efendim, burada sizin kadar akıllı eşek ne arar?..&[#]8221;

Günün Sözü:

Para ve insan arasındaki ilişki şöyledir: İnsan paranın sahtesini yapar, para da insanın...

Benjamin Franklin