Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında önceki gün Zonguldak&[#]8217;a gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Zonguldak Valisi Ali Kaban&[#]8217;ı, AK Parti İl Başkanlığı&[#]8217;nı ve Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci&[#]8217;yi ziyaret etti. İşler&[#]8217;e ziyaretlerde; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Ercan Candan, İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş eşlik etti.

İşler, Valilik önünde kendisini karşılayan daire müdürlerini tek tek selamladı. Valilik Anı Defteri&[#]8217;ni imzalayan İşler, beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Kaban, İşler&[#]8217;e makamında Zonguldak&[#]8217;ın simgesi olan Devrek bastonu hediye etti.

UÇAR: &[#]8220;HEMŞEHRİLERİMİZİN BİZİ UTANDIRMAYACAĞINI UMUT EDİYORUM&[#]8221;

Valiliğin ardından AK Parti İl Başkanlığı&[#]8217;na geçen İşler, burada İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ı makamında ziyaret etti. Başkan Uçar, Başbakan Yardımcısı İşler&[#]8217;e, Zonguldak&[#]8217;a gelerek gerçekleştirdiği ziyaretler için teşekkür etti. Uçar, &[#]8220;Bize güç verdiniz, destek verdiniz. Mübarek bir günde ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. İnşallah hayırlara vesile olur. İnşallah bu mübarek günde İslam coğrafyasında ki acılarımız sona erer. Zonguldak, sosyoekonomik bakımdan diğer illerden daha farklı bir ildir. Emek yoğun olan bir kenttir. AK Parti iktidarında da hükümetimizin Türkiye genelinde yapmış olduğu önemli projelerden ciddi anlamda pay almış illerimizden birisidir. 2002&[#]8217;den bu yana yapılan seçimlerde Zonguldak halkı çok ciddi anlamda destek verdiler. Partimizin çıtası Zonguldak&[#]8217;ta sürekli yükselmiştir. İlimizde 10 Ağustos&[#]8217;ta ilk turda yüzde 50&[#]8217;nin üzerinde oy alacağımızı ve hemşehrilerimizin bizi utandırmayacağını umut ediyorum&[#]8221; dedi.

İŞLER: &[#]8220;İNŞALLAH BUNDAN SONRAKİ SEÇİMDE BELEDİYEYİ DE ALIRIZ&[#]8221;

Zonguldak&[#]8217;a ilk kez geldiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yapılan ziyaretlerin verimli olacağını ümit ettiğini belirterek, &[#]8220;Zonguldak ili bizim için önemli bir il, her seçimde parti olarak başarılarımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Ama henüz finale ermiş değiliz. Zonguldak Belediye Başkanlığı&[#]8217;nı alamadık. İnşallah bundan sonraki seçimde belediyeyi de alırız. Ama Ereğli gibi büyük bir ilçeyi almak da büyük bir başarıdır&[#]8221; dedi.

&[#]8220;TÜRKİYE´NİN MİMARI OLARAK BU GÖREV ÇOK YAKIŞACAK&[#]8221;

İşler, batı dünyasının ve uluslararası camianın destek verdiği sürece İsrail´in öldürmeye devam ettiğini söyleyerek, "Çünkü kendisini kınayan, eleştiren, ´dur´ diyen bir BM sistemi bulunmuyor. BM sistemi maalesef iflas etmiş durumda&[#]8230; Böylece halkın oylarıyla seçilecek ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacak. Yeni Türkiye´nin mimarı olarak da kendisine bu görevin son derece yakışacağını düşünüyorum. Bazıları hala eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşuyorlar, statükodan yana tavır koyuyorlar. Eski Türkiye´yi devam ettirebilecek aday arayışlarına girdiler ve ´çatı aday´ adı altında kimsenin tanımadığı, bilmediği bir zatı kamuoyuna ve parti tabanlarına dayattılar. Bunun da kabul görmediğini şuan itibariyle Türkiye´de herkes görmekte. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gergin bir ortamda değil de sakin, huzurlu bir ortamda geçiyor olması da ayrıca bizleri mutlu ediyor" dedi.

&[#]8220;SİVİLLERİ KORUMAK İÇİN BEBEKLERİ KUNDAKTA MI ÖLDÜRMEK GEREKİYOR?&[#]8221;

Başbakan Yardımcısı İşler, bir gazetecinin sorusu üzerine BM´nin, İsrail´in Gazze´ye yönelik saldırıları karşısındaki tutumunu eleştirdi. İsrail´in Filistin topraklarını işgal ettiğini, Hamas´ın ise roketle buna karşılık verme çabası içinde olduğunu vurgulayan İşler, "Hamas bir direniş örgütü. İsrail´in yapmış olduğu saldırılar ortada. Netanyahu´nun açıklamaları var; ´Biz sivilleri korumak için mücadele ediyoruz´ diyor. Sivilleri korumak için bebekleri kundakta mı öldürmek gerekiyor? Oyun oynayan çocukları sahil de öldürmek mi gerekiyor? İnsanların başına evleri yıkmak mı gerekiyor? Bunlar sivil değil mi? Böyle çarpık bir anlayış söz konusu" dedi.

&[#]8220;BM SİSTEMİ MAALESEF İFLAS ETMİŞ DURUMDA&[#]8221;

Bir takım Filistinli ve Hamaslıların bu saldırılara cılız da olsa karşılık vermeye çalışırken ´terörist´ yaftasıyla yaftalandıklarını ifade eden İşler, şöyle dedi:

"Teröristlerle mücadele ediyoruz´ diye 600´ün üzerinde insan öldü. Bunların çoğu sivil, çatışmaya giren insanlar değil. Orada bir insanlık trajedisi yaşanıyor. BM Genel Sekreteri de Hamas´ı suçluyor, bütün bu olayların faili olarak. Batı dünyası, uluslararası camia bu şekilde İsrail´e destek verdiği sürece de İsrail öldürmeye, sürekli can almaya devam ediyor. Çünkü kendisini kınayan, eleştiren ve kendisine ´dur´ diyen bir BM sistemi bulunmuyor. Mesele İsrail olunca hiçbir kural dikkate alınmıyor ve tanınmıyor. BM sistemi maalesef iflas etmiş durumda. Uluslararası sistem gerçekten bir çıkmaz içerisine girmiş durumda. Bu sistemin biran önce mazlum milletler hakkını savunacak şekilde yeniden yapılanması gerektiğini düşünüyorum."

Polislere yönelik operasyonla ilgili de İşler, "Bu bir yargı süreci. Yargı ülkede bağımsızdır. Bu sürecin sonuçlanması bekleyip göreceğiz. İnşallah hayırlısı olur" dedi.

&[#]8220;PROVOKASYONLAR ÇÖZÜM SÜRECİNİ ETKİLEMEYECEK&[#]8221;

Şanlıurfa´nın Ceylanpınar ilçesindeki çatışmada 3 askerin şehit edilmesi, 6 PKK´lı teröristin de öldürülmesi olayının çözüm sürecini etkileyip etkilemeyeceği sorulan İşler, "Üzücü bir olay. Bu saldırıyı kınıyorum. Bu tür provokasyonlar çözüm sürecini inşallah etkilemeyecek. Bizim bu çözüm sürecini başarıyla sonuçlandırmamız lazım. Aksi takdirde bu ülkede 30 yıl kan aktı, çatışma oldu. Bir 30 yıl da bunların devam etmesine müsaade etmeyiz ve etmeyeceğiz. Bu tür provokasyonlara da gelmeyeceğiz. Biz ülkemizi, sınırlarımızı korumakla görevliyiz. Bu konuda da elimizden gelen gayreti ve her türlü tedbiri güvenlik güçlerimiz alıyor, alacak" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında Uçar, İşler&[#]8217;e Zonguldak&[#]8217;ın simgesi olan madenci heykeli hediye etti.

&[#]8220;GURBETÇİLER 26 TEMMUZ´DAN İTİBAREN OY KULLANABİLİR&[#]8221;

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Devrek ilçesinde Kaymakam Orhan Yalınız ve Belediye Başkanı Mustafa Semerci´yi de ziyaret etti. Ziyarette konuşan İşler, yurt dışında yaşayıp da tatil için Türkiye´ye gelenlerin, 26 Temmuz´dan itibaren oy kullanmaya başlayabileceklerini söyledi. İşler, şöyle dedi:

"Buraya gelen vatandaşlarımız gurbette yaşadıkları yerde sandıklar açılmadığı için oy kullanamadılar. Buraya geldiklerinde de gümrük kapılarında sandıklar açılmadığı için oy kullanamadılar. Burada kayıtları yoksa, oy kullanmak istiyorlarsa yapacakları tek bir şey var. En yakın gümrüklü havalimanına giderek sandıkta oylarını kullanacaklar. 26 Temmuz´dan 10 Ağustos´a kadar herhangi bir gün gidip oylarını kullanarak vatandaşlık haklarını kullanabilirler."

İşler, yurt dışında yaşayan ve Türkiye´ye gelemeyen vatandaşların da bulundukları ülkelerde oy kullanabileceklerini söyledi. İşler, YSK´nın internet sitesinden 25 Temmuz´a kadar alacakları randevu ile belirledikleri o gün oylarını kullanabileceklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Mustafa Semerci´nin, üzerinde ismi yazılı olan Devrek bastonu hediye ettiği Başbakan Yardımcısı İşler, daha sonra ilçeden ayrılarak Ankara´ya hareket etti.

Editör: Pusula Gazetesi