Zonguldak Aile Hekimleri Derneği (ZAHED) Yönetim Kurulu Üyeleri 27 Ağustos'ta ikinci kez iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladılar.

Geçtiğimiz 16 Ağustos'ta haklarının gasp edildiği ve adaletsizliğin yaşandığı çalışma hayatlarını protesto etmek için iş bırakan ZAHED, 27 Ağustos'ta yeniden iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladılar.

ZAHED'in açıklaması şöyle:

"Bildiğiniz üzere 16 Ağustos'ta hem ilimizdeki hem de ülke genelindeki bir çok aile hekimi ile birlikte, temmuz ayında yürürlüğe giren ceza yönetmeliğine tepkimizi dile getirmek adına iş bıraktık. Haklarımızın gasp edilişini ve mevcut durumdaki adaletsizliği anlatmaya çalışıyoruz, durdurmaya çabalıyoruz.

16 Ağustos iş bırakma eylemi sürecinde geçici ve göstermelik düzenlemeler yapıldığı ile ilgili bilgiler aldık ancak uygulamada herhangi bir farklılık görmemiz mümkün olmadı. Kaldı ki isteğimiz, ceza yönetmeliğinin bir veya iki maddesinin, bir veya iki fıkrasının geçici düzeltmelerle idare edilmesi değil, ceza yönetmeliğinin detaylı bir şekilde yeniden gözden geçirilmesidir. İsteğimiz sahanın da görüşü alınarak düzenlenmesidir.

Aynı isteği paylaştığımız, aile hekimlerimize ve aile sağlığı çalışanlarımıza 16 Ağustos için ZAHED adına teşekkür ederiz. 27 Ağustos cuma günü onlarla ve destek olmaya karar veren daha bir çok aile hekimi ile eylemimiz Zonguldak ve diğer illerde devam edecektir. 28 Ağustos'ta da bu kez Ankara'da beyaz önlük mitingi ile Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları ile bir araya geleceğiz.

Haksızlık varsa biz yokuz.

Adalet yoksa biz de yokuz."