CHP İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda; Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, İl Başkanı Devrim Dural, Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan ve il yöneticileri katıldı. 

YAVUZYILMAZ: "EN BAŞARILI İL BAŞKANI" 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, başarının formülünü açıklayarak şunları söyledi: 
"Cumhuriyet Halk Partisi olarak Zonguldak'ta tarihi bir başarıya imza attık. Zonguldak'ta merkez ilçe dahil 8 ilçenin 6'sını Cumhuriyet Halk Partisi kazanmıştır. 2 ilçede az farkla ikinci olduk. İki beldede de seçim kuruluna yaptığımız itirazlar var. Nebioğlu ve Elvanpazarcık Beldeleri'nde de sandıkların yeniden sayılmasıyla birlikte bu belediyelerin de Cumhuriyet Halk Partili olmasını umut ediyoruz. Değerli dostlar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazandığı Büyükşehir ve il belediyeleri arasında Zonguldak en yüksek oyu alan 6'ncı il olmuştur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün1 Nisan 1924 tarihinde ilk il olarak Zonguldak'ı ilan etmesinin üzerinden tam 100 yıl geçti ve yine 1 Nisan'da 1 Nisan 2024 yılında Atatürk Düşünce Derneği, Zonguldak'a bir imza daha attı. İl genelinde en yüksek oyu Cumhuriyet Halk Partisi alarak bu alanda da birinci olmuştur. Toplam 12 belediye kazanarak en yüksek belediye sayısı olan parti yine Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Doğru seçim kampanyası yürüttük ve doğru iletişim dili kullandığımızı düşünüyorum. Dolayısıyla en başarılı il başkanı olarak güzel performans gösteren Devrim Dural'a teşekkür ederim." 

DURAL: "HESAPLANMIŞ, KURGULANMIŞ VE PLANLANMIŞ BİR BAŞARIYDI" 

İl Başkanı Devrim Dural, şu açıklamayı yaptı:
"Gururlandığımız, övündüğümüz başarımız tam manasıyla hesaplanmış, kurgulanmış, planlanmış, üzerinde çalışılmış büyük bir emek harcanmış, alın teriyle kazanılan planlı, programlı bir başarıdır. Bunun kamuoyu tarafından böyle bilinmesinde fayda vardır. Çünkü Zonguldak'ta örgütlerimizin içindeki yenilenme, tazelenme, bu sürece katkı sunmuştur. Ilçe kongrelerimizin yapılmasından sonra il genelinde bir yenilenme, bir değişim olduğunu öngörmüştük ve dolayısıyla buradaki il yöneticisi, arkadaşlarımızla birlikte il örgütümüzle birlikte bunun hesabını yaptık ve dolayısıyla burada ildeki değişim ve sonrasında tüm Türkiye'de bir değişim beklentisi, bir tazelenme, bir yenili bir yenileşme beklentisini de gördük. Dolayısıyla Kurultay'da da kurultayımızda da sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'i destekledik. Bunun altında yatan; toplumumuzdaki değişim beklentisiydi. Bu değişim beklentisini de Kurultayımızda delegelerimizin teveccühüyle karşıladık. Tüm bunları yaptıktan sonra Zonguldak'ta da adaylaşma süreçlerinde tekrardan Genel Başkan Yardımcımızın da belirttiği şekliyle bir ön seçim  beklentisi vardı toplumumuzda, halkımızda. Bunu da gerçekleştirdik. Ve örgütümüzün bir arada kalmasını, derli toplu kalmasını sağladık. Bütün süreçleri birlikte yönettik dolayısıyla başarıya da bu şekilde ulaştık. Zonguldak genelinde yüzde 46.12 bir oy oranına ulaştık. Toplamda Cumhuriyet Halk Partisi tüm Türkiye'de yüzde 37.8 oy oranıyla yerel seçimlerden birinci olarak çıktı. Zonguldak başarımız Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm Türkiye'deki başarısından yüzde 12 daha fazla ve Zonguldak Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediyeleri arasında en yüksek merkez belediyemiz, en yüksek oyu alan 6'ncı belediye Zonguldak Belediyemiz. Burada Zonguldak'ın özel bir parantez açma yer açmamıza sebep oluyor. Tabii ki bunda belediye başkan adaylarımızın ve örgütlerimizin çok özverili çalışmasını da bunların da faydası olduğunu söyleyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." 

Evine giderken 1183 yaşındaki porsuk ağacının 'kaçak' kesildiğini ortaya çıkardı Evine giderken 1183 yaşındaki porsuk ağacının 'kaçak' kesildiğini ortaya çıkardı

ERTUĞRUL: "ORTAYA KOYDUĞUMUZ PERFORMANSLA BAŞARIYI YAKALADIK" 

Milletvekili Eylem Ertuğrul, oylarını artırdıklarına belirterek şunları söyledi:
"Yüzde 46 civarında bir oy aldık. Uzun bir aradan sonra il genel meclisinde de oyumuz bariz bir şekilde arttı. Tam net sayılar açıklanmadı ama on altıya on altı bitecek gibi görünüyor. Biz Zonguldak'taki başarıyı neye borçluyuz diye değerlendirirsek az önce zaten hem genel başkan yardımcısı, hem il başkanımız; bunlarla ilgili detaylı incelemelerini yaptılar, sonuçlarını söylediler. Biz farklı bir şekilde kazandık. Kazandığımız belediyelere baktığımız zaman çok net galibiyetler elde ettiğimizi görüyoruz. Bunda mevcut belediye başkanlarımızın iyi performansları etkili oldu. Oy oranlarını büyük oranda çoğu belediyemizi de korudular. Mevcut AKP'nin elindeki belediyelerin sosyal belediyecilikten uzaklaşmış bir şekilde şeffaf, adil, ranttan uzak belediyecilik anlayışına koyamamaları, yandaşların kayırmaları, iktidarın gücüne rağmen yeterli yatırımları getirememeleri şehirlerimize ve projelerini gerçekleştirememeleri, bununla birlikte bizim aday belirleme sürecinde doğru hareket etmemiz, adaylarımızın doğru kampanyaları sürdürmeleri, yapılabilir ve ikna edici projeleri ortaya koymaları. İyi iletişim sağlamaları, bununla birlikte tüm örgütümüzün il başkanlığımız, ilçe başkanlığımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız bütün örgütümüzün bir Milletvekillerimizle ve Sayın Genel Başkan Yardımcımıza, önceki dönem milletvekillerimizle önceki dönem belediye başkanlığı yapmış isimlerini de desteklerini alarak ortaya koyduğumuz performansla Zonguldak'ta başarıyı yakalamış durumdayız. Şu andaki süreçten itibaren bize düşen hem Zonguldak'tan hem Türkiye'de elde ettiğimiz yerel başarıyı artık genel iktidara taşımak olacaktır. Bunun için çalışacağız. Şimdiye kadar olduğu gibi omuz omuza bunun için mücadele edeceğiz. Ben bütün Cumhuriyet Halk Partisi örgütümüze özverili çalışmaları için çok çok teşekkür ediyorum." 

Muhabir: Öznur Güneş