Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi&[#]8217;nde (AKM) sahnelenecek &[#]8220;Kurtuluş&[#]8221; adlı oyun, bu akşam saat 20.00&[#]8217;de, yarın ise saat 14.00 ve 20.00&[#]8217;de tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Bilet fiyatları ise, öğrenci 3 TL, sivil 5 TL olarak açıklandı.

2 perdelik ve 1 saat 50 dakikalık oyunu; Kemal Şerif Öztürk yazdı, T. Murat Demirbaş yönetti. Yönetmen yardımcılığını Gözen Müftüoğlu, asistanlığını Müslüm Alataş, dekor-giysi tasarımını Necla Burcu Barış, ışık tasarımını Namık Gürsoy, besteciliğini Fatih Veli Ölmez, sahne amirliğini İsmican Kaya, kondüvitliğini Murat Çağıran, ışık kumandalıklarını Hakan Doğan ve Barbaros Gülaçtı, suflözlüğünü Tuğba Baykara, dekor sorumluluklarını Özcan Önkür ve Fikret Baran, aksesuar sorumluluğunu Doğan Dalfidan, erkek terziliğini Ali Karabaş, kadın terziliğini Nezaket Baydilli, perukacılığını Demet Altıntaş&[#]8217;ın yaptığı oyunda; Ali Meriç, Kader Gözpınar, Oktay Gözpınar, Sertel Uğur, M. Okan Kağnıcı, Gökhan Sevimli, İlke Türkdoğan, Bülent Ünsür, Selim Türkışık, Erol Karayılan, Erkan Pekbay, Müslüm Alataş, Burçin Nar, Gülçin Göden Söğüt, Fikret Baran ve Özcan Önkür rol alıyor.

Oyunun konusu şöyle:

Anadolu&[#]8217;nun işgale uğradığı yıllarda Fransızlar, Antakya yöresine kadar ilerlemişlerdir. Antakya Reyhanlı bölgesinde Delice Köyü stratejik bir öneme sahiptir. Ne var ki, köyde bir avuç yaşlı ve kadın kalmıştır. Onların da savaşacak gücü ve silahı yoktur. Köyün muhtarı yağ ticaretinden zengin olmuş ve düşmanla her türlü işbirliğine hazırdır. Asla teslim olmayı düşünmeyen köylüler tek çare olarak en iyi bildikleri; o bölgenin meşhur sürk peynirinin içine zehir koyarak düşmanı zehirlemeyi ve Antakya&[#]8217;ya ulaşmadan onları durdurmayı düşünürler. Ancak köy muhtarının Fransız komutana ispiyonu ile plan bozulur. Fransızlar, tüm köylüleri öldürür. Bu arada direnişçiler zafer kazanmış ve Fransızları bölgeden çıkarmaya başlamışlardır. Türk milleti bir kez daha bağımsızlık için verdiği mücadelede bedeller ödemiş ve yurdunu savunmayı bilmiştir.

Editör: Pusula Gazetesi