Anneleri gözleri önünde ölen Gülbeyaz, Dilek ve Okay Sarıçelebi kardeşlerin ise psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu belirtildi.
OLAY
Olay, yaklaşık 20 gün önce meydana geldi. 37 yaşındaki Gülşen Sarıçelebi, daha önce kendisine sarkıntılık yapan R.E.´yi karakola şikayet etti. Bunun üzerine köyde tekrar karşılaşmaları üzerine aralarında tartışma çıktı.
Tartışmanın büyümesi üzerine 78 yaşındaki R.E., kahvehanelerin bulunduğu köy meydanında Gülşen Sarıçelebi´ye birkaç el ateş etti.
Anne kendisini takip eden kızı Dilek´in gözleri önünde vücuduna isabet eden saçmalarla kanlar içerisinde yere yığıldı.
Ayağına saçma isabet etmesi sonucu hafif yaralanan Dilek de olayı diğer kardeşlerine ve babasına haber verdi.
Hastaneye götürüldüğünde yaşamını kaybettiği anlaşılan anne Gülşen Sarıçelebi´nin cesedi, yapılan otopsinin ardından ailesinin gözyaşları ve dualar arasında köylerinde defnedildi.
Baba Saim işsiz kaldı
İnşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan Saim Sarıçelebi (41) de, eşinin ölümü üzerine beş çocuğuyla başbaşa kaldı.
İnşaat sektöründe yaşanan kriz nedeniyle işsiz kalan Saim Sarıçelebi, eşinin cenaze masrafları ve açılan okullar nedeniyle çaresiz kaldı.
14 yaşındaki kızı Günnur´un bir tekstil fabrikasında 360 TL maaşla iş bulmasıyla biraz rahatlayan ailenin diğer çocukları Gülbeyaz, Anadolu Teknik Lisesi 3. sınıf, Dilek Sarıçelebi İlköğretim Okulu 8. sınıf, Okay ise İlköğretim Okulu 3. sınıfa başladı. Defter ve kırtasiye malzemeleri hayırsever bir vatandaşın yardımıyla karşılandı.
Okumak istiyor
Ablası ve kardeşleri gibi çok okumak istemesine rağmen çalışmak zorunda kalan Günnur da iş çıkışında ablası ile birlikte kardeşlerine de bakmaya çalıştı.
Annesi öldükten sonra teyzesi Sultan Veren´den yemek yapmasını öğrenen Günnur, okula giden kardeşi Okay´ın kıyafetlerinden iki yaşındaki kardeşi Yasemin´in altını temizlemesine kadar tüm evin işlerini görmeye başladı.
Adeta aileye reislik yapan Günnur, kardeşleri için kendisini feda ederken okuma hayalini hayırsever vatandaşların yapacağı yardıma bağladı.
Günnur, tekstil firmasında çalışmasına rağmen okuyup hemşire olmayı çok istediğini söyledi.
Annesini de çok özlediğini belirten Günnur Sarıçelebi, şöyle konuştu: "Annemi çok özlüyorum.
Her şey çok zor geliyor. İneğe bakmak, yemek yapmak, kardeşimin altını temizlemek ve banyo yaptırmak çok zor.
Kardeşlerime bakmak için okumak istiyorum.
Hemşire olup ailemi kimseye muhtaç etmeyeceğim."
Annesini gözleri önünde kaybeden Dilek Sarıçelebi de, kendisinin ve kardeşlerinin psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu ve en küçük kardeşleri Yasemin´in sağlık sorunu bulunduğunu ifade etti.

2 yaşındaki Yasemin anne diyemedi
Yeni yeni konuşmaya başlayan iki yaşındaki Yasemin ise bir kez olsun ´anne´ diyemedi.
Ablaları gibi çok sessiz duran kendi başına oynayarak vakit geçiren Yasemin de, olan bitenden habersiz.


İhtiyaç çok
Tek gözlü evde yaşam mücadelesini sürdüren Sarıçelebi ailesinin yaklaşan kış öncesinde kömürden kalacakları sıcak bir eve kadar birçok ihtiyacı bulunuyor. 2005 yılından itibaren inşaatlarda çalışan ve yılda iki üç ay iş bulabilen baba Saim Sarıçelebi, şu an okuyan çocukların eğitimlerini yarıda bırakmak istemediğini fakat elinde imkanı kalmadığını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi