Yaban hayvanlarının ağır kış şartlarında aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bu günlerde yetkililer, beslenmelerini takviye etmek amacıyla özellikle Efteni Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar sahasına yem bıraktılar.
Düzce'nin Efteni Gölü çevresinde bulunan ve içerisinde 160 çeşit kuşun barındığı alanda yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı. Yemleme çalışmasına Vali Zülkif Dağlı, Jandarma Alay Komutanı Yılmaz Özdemir, Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Milli Parklar Şube Müdürü Sezgin Akay ve milli park görevlileri katıldı.
Kardan temizlenen bazı bölgelere ekipler ilk olarak saman attı. Samanın üzerine buğday, arpa ve mısır gibi yemler bırakıldı.
Vali Dağlı yaban hayatın korunması için kaçak avcılığın önlenmesine dikkat çekerken, ceza vermekten çok kaçak avcıların bilinçlenmesini amaçladıklarını söyleyerek "Yaban hayvanları böyle zamanlarda yiyecek bulmak için aşağılara daha fazla iniyorlar. Bunu fırsat bilen avcılarımız da avlamak gibi teşebbüste bulunabilirler. Kesinlikle onlara geçit vermeyeceğiz. Onlara çağrımız, bu kuşlarımıza sahip çıkalım. Kaçak avcılığın karşısındayız, gereken cezalar verilecek ancak, asıl önemlisi kaçak avcılarımız bu türlerin ülkemiz için önemli olduğunun bilincinde olsunlar" dedi.
Yemlemenin ardından Vali Zülkif Dağlı ve beraberindekiler özel paletli araç ile sahada gezdiler. Kuşların yanı sıra alanda yaşayan birçok hayvanı da görme fırsatı buldular.
Editör: Pusula Gazetesi