Bir sene önce yaşanan olayın seçim zamanı basına servis edilmesinin sebebinin altında 'Rize kumpası'nın olduğu öğrenildi. 

Belediye Başkanı Dr Ömer Selim Alan, seçim yaklaştıkça böyle karalamaların olabileceğini belirterek "Ciddiye almadan biz vatandaşımıza söz verdiğimiz ölçüde bize yakışan nedir? Hizmet etmeye devam edeceğiz. Onlara da Allah'a havale ediyorum" dedi. 

Başkan Ömer Selim Alan'ın 'Rize kumpası' ile ilgili açıklaması şöyle:
"Durumla ilgili sadece şunu söyleyeyim. Çok yorum yapmak da istemiyorum. Aslında şimdi seçimin yanaştığını anlıyoruz. Seçim zamanı geldiği zaman bu tip olaylar ne yazık ki artıyor. Ben siyasi tecrübemden yola çıkarak büyüklerimizden gördüğümüz, dinlediğimiz kadarıyla bu tip iftiralar, karalamalar bu tip haberler yaparak kimsenin bir yere gelemediğini, şans eseri gelse bile bunu çok kısa geçici olduğunu çok acı tecrübelerle yaşadık. Büyüklerimizden etrafımızdan dinledik. O yüzden de bu tip haberlerin her zaman dediğim gibi Zonguldak'ımıza faydası olacak kanaatinde değilim. Belli mecralardan ısmarlama haberler artarak devam edecektir. Biz bunlara alışığız, daha önce de yaşadık. O yüzden ciddiye almadan biz vatandaşımıza söz verdiğimiz ölçüde bize yakışan nedir? Hizmet etmeye devam edeceğiz. Onlara da Allah'a havale ediyorum. İnşallah gün geldiği zaman fani dünyada olmasa bile asıl dünyada illaki hesaplaşacağız."