Ulu Önder Atatürk ölümünün 81'nci yılında Çaycuma'da duygu dolu bir tören ile anıldı.

İlk olarak Atatürk Anıtına Kaymakam Muharrem Coşgun ve Belediye Başkan Vekili Berna Çimsalan Özyurt tarafından çelenk sunuldu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde iki dakikalık saygı duruşundu bulunarak İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız yarıya indirildi.

Törene, Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkan Vekili Berna Çimsalan Özyurt, Garnizon Komutanı Askerlik Şubesi Başkanı Mehmet Akıncı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Dündar, İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paça, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hamit İncircioğlu, Teşkilat Başkanı Ali Büber, Kadın Kolları Başkanı Gülsan Geldi, Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Köktürk, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, MHP İlçe Başkanı Ersin Akyüz, SP İlçe Başkanı Engin Zeren, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, daire ve okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ardından Kültür Merkezinde Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlana anma programına geçildi.

Okul Müdürü Engin Yılmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi; "Tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca yaptıkları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler. Yaşamını milletine adayan bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, seçkin bir devlet adamı, büyük bir komutan ve olan Atatürk bu ender insanlardan biridir. Atatürk hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış ileriye yürümüştür. Bugün Büyük Atatürk'ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için 10 Kasım'ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atatürk'e saygının gereği bu olduğuna, O'nun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik, alnımız açık olarak çıkabileceğimiz inancında olmalıyız. Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek onu 81. ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, konuşmamı Atatürk'ün şu sözleriyle son veriyorum, "Benim naciz vücudum elbet bir toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır".

Öğrencilerin hazırladığı oratoryo, müzik ve zeybek gösterisi ile Atatürk'ün son dakikalarını anlatan program katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Editör: Pusula Gazetesi