Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat Güngör, Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun (TTK) yapısal bir reforma ihtiyacı olduğunu söyledi.

TTK'nın verimli bir şekilde geleceğe taşınabilmesi için Ankara'da kozmik odada toplanılıp yeni kararlar alınması gerektiğini ifade eden Enerji Bir-Sen Başkanı Sedat Güngör şunları kaydetti; "Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) her zaman dediğin gibi yapısal bir reforma ihtiyacı vardır. Yani bunu çok net olarak söylüyorum. Ankara'da bir kozmik odada toplanılıp ilgililer tarafından maliye ayağı, bakanlık ayağı, sendika ayağı, işçi ve memur sendikaları ve yönetim oturur Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu masaya yatırır, TTK nın yapısal reformunu, bundan sonraki yönetimsel reformu hepsi için orada bir karar alınır ve herkes bu karara saygı duyar. Ama Türkiye Taşkömürü Kurumu mutlaka geleceğe yatırımlarla verimli bir şekilde taşınması lazım. Yani bir avuç kömürü bize artık iki avuca çıkarmamız lazım. Bu şekilde Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun bu şekilde bu yapıyla geleceğe taşınabilmesi imkanını gözükmüyor ve bu da şehrin faydasına değildir.
Bir çok insan günü kurtarmak için çalışıyoruz ama biz geleceği kurtarmak için üreten verimli bir kurum olarak nasıl yaşatırız onun hesabını yapıyoruz onu konuşuyoruz."