Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanlığı, 30 Ocak Pazar günü düzenleyeceği 'Kömürde Üretim Devrimi Kurultayı' çalışmalarına devam ediyor.

Genel Başkan Doğu Perinçek'in konuşmacı olarak katılacağı kurultay öncesi çalışmalar, kara kışa aldırış etmeden sürüyor. Merkez Örgütlenme Bürosu Başkanı Savaş Oruç, Merkez İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık, Zonguldak İl Başkanı Av. Gökhan Yılmaz bizzat çalışmaların başında. Vatan Partisi heyeti TTK, kamu ve özel kurum ve kuruluşlara kurultay için ziyaretlerde bulundu.
BELEDİYE BAŞKANI DR. ÖMER SELİM ALAN:
GEREKENLER YAPILMALI
Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'ı ziyaret eden Vatan Partisi heyeti, belediye başkanını kurultaya davet etti. Alan, ziyarette kömürün hem Zonguldak hem de Türkiye için çok önemli olduğunu dile getirdi. Zonguldak'ın altında kömür varken, kömür ithal etmenin doğru olmadığını belirten Alan, "Bu konuda gerekenin yapılması gerekiyor. Bu doğrultuda sizin bu kurultayınız önemli bir çalışma. Sayın Doğu Perinçek'in şehrimize bu vesile için gelmesi tabii ki önemli. Eğer olağanüstü bir durum olmazsa bende kurultaya katılacağım" diye konuştu.
Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk de "Eğer maden konuşulacaksa eğer Zonguldak taş kömürü konuşulacaksa doğru yerdesiniz" dedi.
'ÜRETMEDEN KALKINMA OLMAZ'
Kurultay çalışmaları kapsamında kadın örgütleri de ziyaret edildi. Zonguldak Karaelmas Kadın Kooperatifi Başkanı Sevgi Alay, kendisini ziyaret eden heyete, "Kalkınmak istiyorsak üretmek zorundayız. Üretmeden kalkınma olmaz. Onun için sadece kömürde değil, her alanda bir an önce üretime geçmek zorundayız" dedi.
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun da kurultayın çok önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, kurultaya katılacaklarını bildirdi.
'KAYNAKLAR DEĞERLENDİRİLMELİ'
Sendika temsilcileri ise Zonguldak için kömürün önemine dikkat çektiler. Enerji Bir Sen Başkanı Sedat Güngör, "Milli üretimimizin ve Türkiye'nin geleceği açısından kömür ve Zonguldak hepimizin sorumluğunda. Bu kurultay için sizleri tebrik ederiz" dedi. Hak- İş Zonguldak İl Temsilcisi Nihat Oruç, kaynakların iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye Kamu-Sen Eski Başkanı Kadir Bacıoğlu ise Zonguldak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.
Türk Hava Kurumu Başkanı Nihat Aygün de "Ortak hedefimiz vatan ve Zonguldak. Bu açıdan düzenleyeceğiniz bu kurultay çok önemli. Elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.