Her işin kendine özel araştırma kuralları olduğu gibi, tez hazırlamanın da özel bazı kuralları bulunur. Tez hazırlarken önemli olan ve kesinlikle unutulmaması gereken bunun bilimsel çalışma olduğudur. İşin sonunda bilime katkı sunulacaktır. Tez yazmak zaman ister. Lisans bitirme tezi, yüksek lisans tezi, doktora tezi bolca zaman ve araştırma isteyen işlerdir. Öncelikle bilimsel olması gereken bu akademik yazılar, yazım kurallarına da uygun olmalı. Genel olarak tez yazım aşamaları şöyledir; konu seçme, konuyu sınıflandırma, hipotez kurma, araştırma metoduna karar verme, geçici plan ve geçici kaynakça hazırlama, okuma ve not alma ve yazım aşaması. Bu aşamalar bolca vakit gerektirir. Bol bol araştırma yapmak, kaynak taraması yapmak gerekir. Tez yazdırma fiyatları, tez yazacak vakti olmayanların tercih ettiği bir durumdur. Tez yazan yerler aynı zamanda tez danışmanlığı hizmeti verirler. Her branştan, konu belirleme, kaynakça belirleme gibi konularda danışmanlardan yardım alınabilir. Yani tezi yazdırmak harici yazılacak tez hakkında sadece danışmanlık hizmeti almak, fikir almak, eksiklikleri düzenlemekte mümkün. Kolay tez yazımı için tavsiyeler almak tez yazım işini pratik hale getirecektir.

Tez yazdırma ücreti işleminde tez yazan şirketler her branşa uygun profesyonel ekiple, özgünlük garantili tezler hazırlar. Kapsamlı ve özgün tez hazırlama için detaylı araştırmalar yapmak gerekir. Bu araştırmalarda sadece yerel kaynaklardan faydalanmak eksik olur aynı zamanda yabancı kaynaklardan da yaralanmak gereklidir. Özgün ve kapsamlı bilgiye ulaşmak için kaynak taramaları geniş tutulur. Tez hazırlanacak konuyu tezi yazılacak kişiyle birlikte danışmanlar belirler.

Tez Yazdırma

Paralı tez yazdırma işinde istenilen branşta ve istenilen konuda tez yazılabilir. Öncelikle tez danışmanlığı yapan şirketleri iyi araştırmak gerekir. Tez yazan şirketin kesinlikle güvenilirliği, profesyonelliği önceden araştırılmalı. Her branşa uygun danışmanları olduğuna, ekibin profesyonelliğine ve tecrübelerine bakmak son derece önemlidir. Şirket politikalarında gizliliğe önem verilip verilmediği de önemli bir diğer husustur. Gizlilik esas olmalı ve bilgilerin üçüncü şahıslarla paylaşılmaması gerekir. Tezin teslim edileceği tarih ayarlanmalı ve bu tarihte teslim edileceğine emin olunmalı. Aynı şekilde intihal oranı da önemlidir. İntihal oranı yüksek yazılar özgünlükten uzak demektir. Bu durum tezin iptal edilmesine neden olur. Tezin özgün olması gerekir. Bu bilgiler sağlandığında geldik tezin yazım aşamasına. Tezi yazılacak branşa uygun oluşturulan ekiple, istenilen zaman iletişime geçilebilir. Tez konusu belirleme aşamasında, konu danışman hocanın görüşüyle birlikte belirlenir. Seçilen konunun kesinlikle ilgi duyulan bir konu olması gerekir. Aynı şekilde tezin içindekiler kısmına yani içinde bulunacak konulara isteğe göre karar verilir. Özgünlük garantisi veren tez yazan şirket, tez yazım kılavuzuna ve yönetmeliğe uygun olarak tezi hazırlar. Lisans bitirme, yüksek lisans ya da doktora tezi yani tezin türüne göre yazım kuralları ve araştırma yöntemi değişiklik gösterir. Tez yazdırma ücretleri branşa göre değişiklik gösterir.