-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun, festivalin iptal edilmesiyle ilgili kamuoyundan gelen eleştirilerin haklılık payı olduğunu belirtti. Uzun, festivali iptal etmek için çok sebepleri olduğunu belirterek "Festival yapmış olmak için yapmak istemedik. Ancak biz bunu telafi edeceğiz. Çok kısa bir sürede yeniden festival yapacağız" dedi.

"GELEN ELEŞTİRİLEN HAKLILIK YANI VAR"

Murat Uzun, festivalin iptal edilmesiyle ilgili ise şu açıklamayı yaptı; "Gelen tepkilerin haklı yanları var. Festival için belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ve komitedeki arkadaşlarımızla defalarca toplantı yaptık. Büyük bir heyecanla bu işe girdik. Biz sanatçılar belirlendiğinde Güneydoğu'da ki 'pençe Harekatı' başlamamıştı. Seçim biter bitmez yaptığımız ilk hazırlık festivaldi. O dönemde İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve yeniden yapılması gibi bir gündem de yoktu. Festival, hemen İstanbul seçimleri ertesine denk geliyor. Bunun da toplumda hassasiyetleri yükselttiğini görüyoruz. Polemiğe ve dışarıdan müdahaleye açık olan bir dönem. İnsanların birbirini tahrik edeceği ve gereceği riskli bir dönem. Her gün bir şehit haberimiz gelmeye başladı. Sanatçı seçimiyle ilgili çok eleştiri oldu. Bir kesim normal karşılarken belli bir kesim hoş karşıladı. Muhafazakar olmayan kesim de sanatçıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Geldiğimiz noktada Zonguldak'ta yapacağımız festivalin tam anlamıyla dolu dolu oluşmadığını gördük. Yapmış olmak için bir festival yapmış gibi olacak gibi bir izlenim uyandı bizde. Bu ve diğer riskleri de görünce tedbiri almak istedik. Festivalimize gölge düşürecek bir şey yapmak istemedik. Toplumun bütün kesimiyle beraber eğlendiği, mutlu olduğu neşeli bir ortam olsun istedik.buradan geri dönmek bize haklı eleştiri getirdi. Biz bunu da göğüsledik. Varsın doğru karar olsun, vatandaş da bizi eleştirsin. Çok ince eleyip sık dokuduk. Herkesi kucaklayamıyorsak, toplum hassasiyetlerini dikkate almıyorsak, söz verdik, sonra da bu sözden geri dönmek zorunda kalmak Zonguldak'a yapılan bir haksızlık olur diye düşündük."

"AJİTASYON YAPMAK İSTEMİYORUZ AMA İKİ ŞEHİT AİLEMİZ GELDİ"

"Biz şunu yapacağız; çok kısa zamanda bu festivalden çok daha fazlasını, sosyal etkinliklerle yaz boyunca, konserlerin ve eğlencelerin olduğu bir festival yapmayı düşünüyoruz. Özrümüzü yapacağımız icraatlarla göstereceğiz. Finansla ilgili hiçbir sıkıntımız yoktu, sponsorlarımız hazırdı. Bu kadar problemli bir şehirde hiçbir şey yapmadan, henüz yollara dokunmamışken, daha çarşıda yürünecek yol yokken, tozun çukurun içerisindeyken 'Biz festival istemiyoruz' diyen çok ciddi bir kesim oluştu. Çok ajitasyon yapmak istemiyoruz. İki şehit ailemiz geldi yanımıza. Herkes konuşuyor ama farklı hassasiyetler var. Bunları görmezden gelmek istemedik. İlla canımızın yanması için 10 şehit haberinin birden gelmesi gerekmiyor. Birkaç gerekçemiz var, biz fiziki ve psikolojik olarak festival iklimine hazır olmadığımızı anladık. Bu festivali yaparsak baktık kırıp dökeceğiz. Kırıp dökeceksek hiçbir anlamı yok. Biz bunu kısa zamanda telafi edeceğiz."

"SANATÇILARI ANKETLE SEÇEBİLİRDİK"

Sanatçı seçiminde Ereğli Belediyesi gibi bir anket yapılabileceğini belirten Uzun "Sanatçı seçiminde de anket yapabilirdik. Hızlı hareket zorundaydık, daha dikkatli olmak ve toplumun her kesimine hitap etmek lazımdı. Anket olayı güzeldi" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi