Zonguldak'ta yaklaşık 2 ay sürecek olan Spor Okulları faaliyetleri törenle açıldı. Gençlik Spor Bakanlığı bünyesinde 81 ilde ücretsiz şekilde hizmet verecek olan yaz spor okulları açılışı gerçekleştirildi.

Fener'de bulunan Sporcu Fabrikası'nda düzenlenen açılış törenine, Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdür vekili Süleyman Sipahi, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Keleş, Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon ASKF Başkanı Kemal Demir, Şube müdürleri, sporcular ve veliler katıldı.

GÖSTERİLER YAPILDI

Açılış törende çeşitli branşlarda Jimnastik ve karate başta olmak üzere gösterileri yapıldı.

Yaklaşık 2 ay sürecek ve ücretsiz hizmet verecek olan Spor okullarında, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutularak spora yönlendirilmesi hedefliyor. Ayrıca Yaz spor okullarında eğitim gören, yetenekli sporcular keşfedilerek, lisans çıkartılacak.

İŞTE SPOR BRANŞLARI

29 antrenör eşliğinde 5-18 yaş arasında 17 branşta yapılan spor okullarında geçtiğimiz yıl 17 bin olan sporcu sayısı bu yıl 25 binin geçti. Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Zonguldak'ta açılan yaz spor okulları, Judo, Taekwondo, Karate, Jimnastik, Boks, Okçuluk, Tenis, Hokey, Futbol, Eskrim, Masa Tenisi, Atletizm, Voleybol, Hentbol, Basketbol, Badminton olmak üzere 17 branşta hizmet vermeye başladı. Sporcular dolu dolu bir yaz dönemi geçirecek.

Bakanlığın bu sene uygulamaya koyduğu Eğitim-yönetim sistemi sayesinde ek ders karşılığında Eğitmen çalıştırarak branşlar çeşitlendirip çocuk ve gençlerin ilgi, istek ve talepleri doğrultusunda branşlar artması planlanıyor.