Mobil hesaplardan vatandaşların haberi olmadan dolandırıldıklarını söyleyen Ali Topaloğlu "Siz uyuduğunuz ve telefonunuz sessizde ise gelen mesajları görmediğinizden hesaplarınız boşaltılıyor. Mağdur olan vatandaş karakola şikayet ediyor. Savcılığa başvuruyor. Ama hiçbir sonuç alamıyor"
diye konuştu. 

Bir asırlık mekan kapandı Bir asırlık mekan kapandı

Ali Topaloğlu, açıklamasında şunları söyledi:
"Bir gece uyurken alışveriş yapabilir, kredi çekebilirsiniz. Soygunlara yeni bir soygun daha eklendi. Bunun adı teknolojik soygun. Vatandaş soyuluyor, hükümet seyir ediyor.
Son günlerde özellikle İnternet bankacılığı olan, ya da internet bankacılığına açık olan hesaplardan, Telefon dolandırıcılığıyla soygunlar yapılmaktadır. Maalesef bankalar ve GSM operatörleri bu konuda önlem almamakta bir çok vatandaşımız mağdur olmaktadır. Artık vatandaş hayatın her alanında soyuluyor. 
Artık vatandaş hayatın her alanında soyuluyor. Ülkeyi yönetenler seyir ediyor.
Yeni soygunun yöntemi telefonlarınız kopyalanarak eğer internet bankacılığınız varsa gece uyurken hesabınızdan alışveriş yapılıyor. Kart paranız az ise kredi çekiliyor ve başka hesaplara aktarılıyor. Siz uyuduğunuz ve telefonunuz sessizde ise gelen mesajları görmediğinizden hesaplarınız boşaltılıyor.
Bankalar gece 3' te vatandaşa nasıl kredi veriyor  bunun sorumlusu kim ?
Diğer yandan telefon bilgileri nasıl kopyalanıyor. Size gelecek olan mesajlar nasıl başkasına gidiyor. GSM operatörleri neden bu konuda önlem almıyor?
Gerek bankaları denetleyecek gerekse de GSM Operatörlerini denetleyecek kurumlar nerede ?
Bu kurumların yönetimlerinde bulunan onlarca insan çuvalla para alırken vatandaşın soyulmasına göz yumuyorlar.
Başka merak ettiğimiz konu .Bu paralar vatandaşın hesabından başka hesaplara aktarılıyor. yada alışveriş siteleri üzerinden alışveriş yapılıyor. Mağdur olan vatandaş karakola şikayet ediyor. Savcılığa başvuruyor. Ama hiçbir sonuç alamıyor. Paranın hangi hesaba kime gittiği açık olmasına anında işlem yapılmıyor. Bankalar bloke koymuyor. Bu durumu asla kabul etmiyoruz. Yargı ve kolluk kuvvetleri anında hızlı bir şekilde çalışmalı bu soygunu yapanlar gereken cezalar verilmelidir.
Vatandaşlara uyarı Telefonunuzu hiç bir şekilde başkalarına vermeyiniz. Çok zorunlu değilse .Hesaplarınızı internet bankacılığına kapatınız. Sizleri arayan şuhpeli işlemler için hemen ilgili yerlere başvurunuz. Hiç bir şekilde her ne olursa olsun şifrenizi kimseyle paylaşmayınız.
Telefon dolandırıcılığına karşı telefonlarda bulunan SPAM filtrelerini etkinleştirerek önlem alabılırsınız.
Bankalara ve GSM şirketlerini uyarıyoruz bu tip soygunlarda sorumluluk sizlerdedir . Bu zararları karşılamak zorundasınız." 

Muhabir: Öznur Güneş