Hafif vakalarınız varsa, bunları gidermek için ev ilaçlarını kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, ciddi vakalarınız varsa, profesyonel yardım için bir dermatolog görmeniz gerekebilir. Siyah noktalar, havayla temas ettiğinde koyulaşan tıkanmış gözeneklerdir. Bu tür sorunların giderilmesinde farklı teknik ve yöntemler devreye girmektedir. Hospitalturk  siyah noktada temizliği konusu gündeme geldiği zaman tam olarak uluslararası standartlarda bir hizmetin karşımıza çıkıyor olması da mümkün hale gelmektedir.

Herhangi bir iyi yüz bakımının ana amacı, tahrişe veya aşırı kurumaya neden olmadan tüm makyaj izlerini çıkarmaktır. Bunu yapmak için izlenmesi gereken birkaç adım vardır. Yüzünüzde başka herhangi bir ürün kullanmadan önce yüzünüzü cildinizdeki yağı ve kiri temizleyen bir temizleyici ile temizleyin. Bu, herhangi bir nemlendiricinin veya serumun cilde daha etkili bir şekilde nüfuz etmesini sağlayacaktır. Siyah noktada temizliğinde dikkat etmeniz gereken kriterlere dikkat etmeniz, bu tarz işlemlerden istediğiniz etkiyi elde etmenizi sağlar.

Tıkalı gözenekler siyah noktada temizliğinde kritik bir etkiye sahiptir. Tıkalı gözeneklerin tekrar oluşmasını önlemek için haftada iki kez bir peeling pedi veya peeling kullanarak cildinizi pul pul dökmeniz önerilir.  İltihabı ve kızarıklığı azaltmaya yardımcı olmak için akne izlerini laktik asit veya salisilik asit içeren bir serumla tedaviyi tercih edebilirsiniz. Burada profesyonel bir destek almak söz konusu sorunu pratik bir şekilde halletmenizi mümkün kılar. Tam da bu noktada hospitalturk.com bu tarz işlemlerin sorunsuz bir şekilde sunulmasında kritik bir etkiye sahiptir.

Siyah Nokta Temizliğinde Öne Çıkanlar Neleredir?

Siyah noktalar çok yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Deride küçük, siyah noktalar olarak görünürler ve genellikle burun, yanaklar veya alında bulunurlar. Siyah noktalar, cilt yüzeyindeki tıkanmış gözeneklerden kaynaklanır. Yağ ve ölü cilt hücreleri saç köklerinin içinde hapsolduğunda oluşurlar. Yağ, havadaki oksijenin etkisi altında oksitlendiğinde kararır. Sıkışan madde, hafifçe sıkılarak veya ovalanarak çıkarılabilir. Cildinizi temiz tutarak, yağlı ürünlerden kaçınarak ve her gün güneş kremi sürerek siyah noktaların önlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Şayet birden fazla siyah noktanız varsa, görünümünüzü iyileştirmeye yardımcı olabilecek doktorunuz tarafından sunulan çeşitli tedaviler vardır. Siyah noktalar, cildinizde bir gözenek yağ ve ölü cilt hücreleriyle tıkandığında ortaya çıkan küçük, koyu renkli şişliklerdir. Siyah noktalar, melanin adı verilen koyu bir pigmentle dolu oldukları için siyah görünürler. Siyah noktalardan kurtulmanın en iyi yolu, yüzünüzü düzenli olarak nazik bir temizleyici ile temizlemek, haftada bir veya iki kez peeling yapmak ve parmaklarınızı veya peeling pedini kullanarak siyah nokta çevresindeki bölgeye hafifçe masaj yapmaktır. Tam da bu noktada yeni nesil uygulamaların başarılı sonuçları ortaya koyduğundan söz edebiliriz.

Siyah noktalar, birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sorundur. Cildinizde siyah noktalar olarak görünürler ve yağ ve kir birikmesinden kaynaklanırlar. Siyah nokta giderme, siyah noktaların cildinizden çıkarılması işlemidir. Siyah noktalar, yüzünüzde ve vücudunuzun diğer kısımlarında görülen küçük şişliklerdir. Aslında cildinizin gözeneklerinden gelen yağ olan karanlık maddeyle dolu küçük noktalara benziyorlar. Karanlık madde, ölü deri hücreleri, sebum (yağ) ve saç foliküllerinden gelen artıklardan oluşur.

Siyah Nokta Temizliğinde Farklı Yöntem Ve Teknikler

Cildinizdeki siyah noktalardan kurtulmanın birkaç yolu vardır. Ancak bazı yöntemler bu tür cilt durumlarının tedavisinde diğerlerinden daha etkili olabilir. Yöntemlerden biri, yüzünüzdeki gözenekleri açmak ve gözenek içindeki içeriğin doğal olarak veya nazikçe emme yoluyla çıkmasını sağlamak için bir komedon çıkarıcı alet veya yüz buharlayıcı kullanmayı içerir. Başka bir seçenek de, çevre dokuda iltihaplanmaya veya çevrede tahrişe neden olmadan kolayca çıkarılabilmesi için gözenek üzerindeki ölü deri hücrelerini pul pul dökmek için bir alfa hidroksi asit veya glikolik asit kremi kullanmaktır.

Siyah noktalar, çok sayıda insanı etkileyen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. "Siyah nokta" terimi, genellikle yüz veya boyunda görülen ciltte bir tıkanıklık olan bir komedon şeklini tanımlamak için kullanılır. Bu küçük şişlikler ağrılı ve çirkin olabilir. Ancak bu sorun aynı zamanda oldukça yaygındır. Siyah noktalarınız varsa, onlardan kurtulmak için bazı reçetesiz tedavileri kullanmayı düşünebilirsiniz. Siyah noktalar, cildinizdeki gözenekleri tıkayan aşırı yağ ve ölü deri hücrelerinden kaynaklanır. Yüzünüzün veya vücudunuzun herhangi bir yerinde meydana gelebilirler. Ancak daha fazla yağ üretiminin olduğu bölgelerde daha yaygın olma eğilimindedirler.

Siyah noktalar, etkilenen bölgeyi aşındırıcı bir temizleyici veya ovma ile nazikçe eksfoliye ederek tedavi edilebilir. Gözeneklerinizdeki fazla yağı gidermeye yardımcı olan salisilik asit ürünlerini de kullanabilirsiniz. Hospitalturk bu tarz sorunların profesyonel bir şekilde giderilmesi konusunda her zaman hasta konforunu gözeten bir hizmetin içerisinde yer alır.  Bu durumun doğal sonucu olarak son zamanlarda nitelikli bir siyah nokta temizliği gündeme geldiği zaman Hospitalturk.com akla ilk gelen seçenekler arasında yer alır. Bir de bu tarz bir işleme dair kapsamlı verilere erişmeyi isterseniz burayı tıklayabilirsiniz!

Siyah Nokta Temizliğinde Yeni Nesil Teknikler

Siyah noktalar, yağ ve ölü cilt hücrelerinin cildin gözeneklerinde sıkışıp kalmasıyla ortaya çıkan bir sivilce türüdür. Siyah noktalar beyaz noktalardan farklıdır çünkü havaya açıktırlar ve koyu pigment içerirler. Siyah noktalardan kurtulmanın en iyi yolu, bu amaç için özel olarak formüle edilmiş bir ürün kullanmaktır. Bu ürünler, cildinizin gözeneklerindeki yağları çözen salisilik asit veya glikolik asit içerir. Bunu yapmak için en iyi zaman, cildinizin bu ürünlerde bulunan kimyasallardan tahriş olma olasılığının düşük olduğu yatmadan öncedir.

Editör: Bayram Tomakin