Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Basın Bürosu çalışanlarından, GMİS Atatürk Devlet Hastanesi Temsilcisi, Atatürk Devlet Hastanesi hemşirelerinden Ayşe Baş'ın eşi 52 yaşındaki Seyhan Baş, yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz yıllarda kanser tedavisi gören ve tedavisinin olumlu sonuç vermesinin ardından yeniden işinin başına dönen Baş, geçtiğimiz ay Ankara'daki kontrolünden iyi şekilde döndükten kısa süre sonra mide rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alınmış, önceki gün de yoğun bakıma yatırılmıştı. Baş, yeniden Ankara'da tedavinin yapıldığı hastaneye gönderilemeden yaşama veda etti.

Seyhan Baş, GMİS'e 1990 yılında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi'nde göreve başlamış ve uzun yıllar Yazı İşleri Müdürlüğü yapmıştı. Atatürk Devlet Hastanesi Diyaliz Servisi hemşirelerinden Ayşe Baş ile evli olan Seyhan Baş, yaklaşık 13 yıldır GMİS'in Hastane Temsilciliğini yapıyordu.

Zonguldak ve bölgede dost canlısı, yardımsever kişiliği ile tanınan Seyhan Baş, kısa zamanda bu kişiliği ile Atatürk Devlet Hastanesi'nde de kendini sevdirmişti. Çaycuma Gökçehatipler Köyü doğumlu olan Baş, İlayda ve Duru isimli iki kız babasıydı.

Seyhan Baş, 5 yıl önce amansız hastalığa yakalanmış ve onunla mücadelesinde aynı hastalığa yakalanan pek çok insana da örnek olmuştu.

Seyhan Baş için ilk tören, uzun yıllar çalıştığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Hasan Tosun tarafından yapılan duygu yüklü veda konuşmasının ardından dua edildi, helallik alındı.

Baş'ın cenazesi, daha sonra GMİS'in önüne getirildi. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, yaptığı duygu dolu konuşmasında, onu GMİS camiası ve madenciler olarak unutmayacaklarını söyledi. Seyhan Baş için Rüya Kent Konut Sitesi'ndeki evinin önünde de helallik alındı. Okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından Baş, Acılık Hz. Ali Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kozlu Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, GMİS'in eski Genel Başkanları ve yöneticileri, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, TTK eski Genel Müdürü Rıfat Dağdelen başta olmak üzere sendikacılar, STK temsilcileri, sağlık çalışanları, İlayda ve Duru Baş'ın öğretmen ve arkadaşları, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pusula Yayın Grubu olarak Seyhan Baş'a Allah'tan rahmet, ailesine, iş arkadaşlarına ve dostlarına sabır diliyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi