Misli.com 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'un Çarşamba günü sahasında oynayacağı Uşakspor'un Teknik Direktörü Serkan Afacan, Ender Yüksel'in hazırlayıp sunduğu, Resul Kumaş'ın yorumcu olarak katıldığı Elmas Televizyonu'nda yayınlanan Spor Kritik Programına telefonla bağlanarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz sezon Zonguldakspor'u çalıştıran Serkan Afacan sorulan soru üzerine "Bu kadar kısa sürede içinde Zonguldakspor'a rakip olacağımı tahmin etmiyordum. Bu sezon Zonguldakspor'un küme düşme gibi bir endişesi olmaz" dedi.

"ZONGULDAKSPOR ÖNEMLİ BİR TAKIM"

Serkan Afacan Zonguldakspor'un önemli bir takım olduğunu belirterek şunları söyledi: "Şu anda Uşakspor'un başındayım. Aynı Zonguldak'ta olduğu gibi Uşak'ta da futbola karşı büyük bir ilgi var. Her maç bizim için final maçı, Zonguldakspor maçı da bizim içim final maçlarından birisi. Zonguldakspor da önemli bir takım. Haluk Türkeri, Emre Kara ve Hakan Çevik gibi önemli futbolcuları var. Haluk ikinci yarı gelmesine rağmen 5 gol atmış, Emre 5 gol atmış, Hakan Çevik'in 3 golü var. Zonguldakspor'u iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. Umut ediyorum ki kazanan takım biz oluruz"

"ZONGULDAKSPOR'UN KÜME DÜŞME ENDİŞESİ OLMAZ"

Serkan Afacan, "İyi bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Zonguldakspor'un 1 maçı da eksik, küme düşme potası ile arasında 6 puan var. Zonguldakspor'un küme düşme gibi bir endişesi olmaz" dedi.

"UŞAK, ZONGULDAK'TAN DAHA PROFESYONEL BAKIYOR"

Afacan, "Uşak'ta kentin ileri gelenleri ve sivil toplum örgütleri futbola daha profesyonel bakıyorlar. Zonguldak'ta da bu başarılabilir. Zonguldak'ta o potansiyel olduğunu düşünüyorum. Zonguldak Valisi'nin Afyon'dan geldiğini ve futbola iyi baktığını biliyorum. Zonguldak Belediye Başkanı geçmiş yıllarda takımın doktoru olduğunu biliyorum. Sivil toplum örgütleri elbirliği içinde Zonguldakspor için çok daha iyi şeyler yapabilir. Bu şartlar oluştuğunda doğru planlama ile Zonguldakspor'un da çok daha iyi yerleşe gelebileceğini düşüyorum. Bence hem Uşak şehri hem de Zonguldak şehri camiasıyla taraftarıyla bir üst ligleri hak ediyorlar" dedi.

"GÜRKAN VE SERHAT'IN FORMLARI İYİ DÜZEYDE"

Uşakspor Teknik Direktörü Serkan Afacan "Zonguldakspor'da forma giyerken Zonguldakspor'da çok önemli işler yaptılar. Şu anda Uşakspor'da forma giyiyorlar ve onların Uşakspor'da olması benim için de çok önemli. Bana da çok destek veriyorlar. İkisinden de çok memnunum" dedi.

"BU KADAR KISA SÜRE İÇİNDE RAKİP OLACAĞIMIZI TAHMİN ETMİYORDUM"

Teknik Direktör Serkan Afacan 'Geçtiğimiz sezon Zonguldakspor'un Teknik Direktörü iken bu kadar kısa sürede Zonguldakspor'a rakip olacağınızı tahmin ediyormuydunuz?' sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Açıkçası profesyonel bir hayat var. Biz Türk halkı olarak duygusal insanlarız. Bu kadar kısa sürede Zonguldakspor'a karşı rakip olacağımı tahmin etmiyordum. Ama şunu söylemek istiyorum, bu sezon sonunda Uşakspor play-offtan hedefi olan 1.Lig'e çıksın, Zonguldakspor ise bu sezon kümede kalsın ve sıkıntı yaşamasın. Tek temennim şu an için bu" dedi.