Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alaplı İlçesi'nde adaylığı kabul edilmeyen İsmail Öztürk, Pusula'ya konuştu.

Kongrede AK Partili yöneticilerin yanlış tercih yaptığını belirten Öztürk "Benim seçimi alacağımı biliyorlardı onun için adaylığımı kabul etmediler. Ben seçimi alınca kendilerinin Yaptıklarının yanlış bir tercih olduğunu anlayacaklardı" dedi.

"BİZİM PARTİ TÜZÜĞÜMÜZDE HİÇBİR KONGREDE DE GBT SORGULANDIĞINI KİMSE GÖRMEDİ"

Öztürk, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı; "Genel Merkezin belirlediği bir aday vardı. Bu adayın genel merkez tarafından belirlenmediğini, birilerinin araya girerek hatırı sayılır kişiler tarafından belirlendiğini düşündüğümüzden bu adayın karşısına çıktık. Biz delegenin büyük bir çoğunluğunu ikna ettik. 414 delegeden 250'sini ikna ettik. Kongre öncesi seçimi alacağımızı gördüler. Listemizi kabul etmeyerek süreci geçiştirmiş oldular. Listedeki isimlerin 'GBT'si yapılmamış' gibi eleştiriler olmuş. Bizim parti tüzüğümüzde hiçbir kongrede de GBT sorgulandığını kimse görmedi. 60-70 yaşında hep büyüklerimiz var, bunu onlar da biliyor. Bize gerekçe olarak isimlerin birkaç yerde yazılmış olmasını gösterdiler, GBT değil. Benim seçimi alacağımı biliyorlardı onun için adaylığımı kabul etmediler. Ben seçimi alınca kendilerinin Yaptıklarının yanlış bir tercih olduğunu anlayacaklardı."

"GÖRÜŞTÜĞÜM DELEGELER VE BANA GÜVENEN İNSANLARA KARŞI SAYGISIZLIK ETMEMEK İÇİN ÇEKİLMEDİM"

Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile görüşmesini anlatan Öztürk "Milletvekilimiz Hamdi Uçar ile kongreden 20 gün önce görüşmüştüm. Aday olacağımı söyledim, o da bana 'Aday olma gerek yok' dedi. Sonrasında bana hiç kimse neden aday olmak istediğimi sormadı. Kongreden 2-3 gün önce beni aramaya başladılar. 'Aday olma, çekil' dediler. Ama görüştüğüm delegeler ve bana güvenen insanlara karşı saygısızlık etmemek için çekilmedim" dedi.

"İTİRAZ DİLEKÇEMİZ KABUL EDİLDİ, SONUÇ BANA BİLDİRİLECEK"

Seçim sonuçlarına itiraz ettiğini belirten Öztürk "Bundan sonraki süreçte daha sakin ve tutarlı davranmak zorundayız. Çünkü biz bu partide siyaset yapacağız. Güç kaybına nenden olacak fevri hareketlerden kaçınmak zorundayız. İlçe Seçim Kurulu'na itirazımı yaptım. İtiraz dilekçemiz kabul edildi, sonuç bana bildirilecek" dedi.