Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, mutant virüsün Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da hızla yayıldığını belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Zonguldak'taki bütün hastanelerde Coronavirüs hastası bulunduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Güner "En çok hasta özellikle Atatürk Devlet Hastanesi'nde doluluk oranımız yüksek" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr Güner gazetecilerin sorularına şöyle yanıt verdi;

"Vatandaşlarımıza sürekli tedbirler konusunda uyarılarda bulunuyoruz. İngiltere varyasyonu dediğimiz virüs maalesef daha genç yaştakileri hedef alıyor. Bugün için şöyle bir örnek verebilirim: 65 yaş üstü geçen Aralık ayındaki vaka oranı yüzde 26'lardayken şu an 19'lara kadar düştü. Bu da demek oluyor ki aşının etkisini görüyoruz. Aşı olduğunuzda da enfekte olabilirsiniz. Böyle vakalar da var ya da daha hafif geçirebilirsiniz. Bugünlerde en çok şunu görüyoruz: aile içi temaslarda virüs ćok etkili oluyor komşuların ve akrabaların bir araya gelip yemekler düzenlemesi, bu tip şeyler sıkıntı yaratabiliyor. Onun için tanıdıklarımızla bile temas ederken maskemizi takalım. 'Bu bizim tanıdığımız bana bulaşmaz' demeyin."

İl Sağlık Müdürü Güner Zonguldak'taki hastanelerdeki doluluk oranı ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Buna tek hastane üzerinden bakmayalım, daha çok hastaları Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi ediyoruz. Burası dolduğu için diğer hastanelere doğru yayılmaya başlıyoruz. Zonguldak'taki özel hastaneler de dahil Covit hastası var. Hastanelerimizde covid olmayan hastalarımız da tedavi ediliyor. Onun için onlara da bir yer ayırmak zorundayız. Planlamalarımızı yaptık, özellikle Atatürk Devlet Hastanesi'nde doluluk oranımız yüksek. Çünkü daha çok hastalar bu hastaneye geliyor. Bundan sonra diğer hastanelere de yavaş yavaş dağıtmaya başlayacağız. Ancak vatandaşlara şöyle bir uyarıda bulunayım yoğun bakımlarda hastanelerde 'Nasıl olsa yer var' diye rehavete kapılmasınlar."