Saç ekimi günümüzde kadın, erkek birçok insanın tercih ettiği bir tedavi yöntemidir. Estetik amaçlarla ya da sağlık problemleri yüzünden saç azalması ve kaybı yaşayan çoğu insan, saç ektirmeyi tercih etmektedirler. Sağlık merkezlerinde ilgili operasyonlar sonrası, saç ekimi sonuçları ne zaman belli olur ? Sorusu saç ekimi yaptırmak isteyen insanlar arasında en çok merak edilen sorudur. Şimdi bu sorunun cevabını aşağıda sırasıyla inceleyelim.

Saç Ekimi Sonuçlarını Etkileyen Faktörler

Saç ekimi sonuçlarının çabuk alınması veya geç alınmasının en önemli etkenlerinden birisi, saç ekimi uygulamasını yapan hekim faktörüdür. Saç ekimi yapan doktorun bilgisi, tecrübesi, tedavide kullandığı ekipmanların gelişmiş ve son standartlarda olması, saç ekimi neticesinin çabuk alınmasında oldukça etkilidir.

Hekimin uzmanlığının son derece gelişmiş olması tek başına sonucun çabuk alınmasında elbette yeterli değildir. Bunların yanından sonucu etkileyen diğer faktörleri de incelemek lazımdır. Saç ekimi yaptıracak kişinin kendi yapısına ait özellikler yani; cinsiyeti, hormonları ve genetik faktörleri işlem sonrasında sonucun hızlı olmasında büyük rol oynamaktadırlar.

Anatomik Özelliklerin Saç Ekimi Sonuçlarına Etkileri

Saç ekimi operasyonunda en önemli faktörlerden biri, kişinin sahibi olduğu anatomik özelliklerdir. Bu nedenle saç ekimini yapacak olan uzman doktorlar ilk adım olarak bu özellikleri anlayabilecekleri bir takım testleri mutlaka yaparlar. Kişiye uygun olacak şekilde bir tedavi yöntemi seçerler. Tedavinin başarılı olmasında ve sonucun çabuk olmasında etkili olan, hastanın saçlarının hangi yöne doğru çıktığıdır. Tedavide bu nedenle, her hastanın kendine özel bir yerleşim yerine göre saçları ekilmektedir. Bu yöne dikkat edilmesi, vücuda kolay adaptasyon sağlaması içindir. Ayrıca buna dikkat etmek saçların tedavi sonrasında daha çabuk uzamasını ve estetik olarak daha iyi görünmesine faydalı olmaktadır. Bu yönlere dikkat ederek yapılan her saç ekimi tedavisi, sonucun çabuk alınmasını da bir o kadar kolaylaştırmaktadır.

Genetik Özelliklerin Saç Ekimi Sonuçlarına Etkileri

Saç ekimi sonuçlarının çabuk olmasını sağlayan en önemli etkenlerden bir diğeri de kişinin taşıdığı genetik özelliklerdir. Her insanın genetik yapısı farklı olduğu gibi, yaraların iyileşme sürelerinde de etkili olan önemli bir faktördür. Saç ekiminde, yara iyileşme hızı ile saçın çabuk çıkması, uzaması doğru orantılıdır. Vücudun onarım süresi ne kadar kısaysa, yaraların çabuk kapanmasından dolayı, ekilen saçlar çabuk çıkar ve çabuk uzar. Yani bir diğer deyişle vücut saçlara daha çabuk adapte olarak sağlıklı bir biçimde köklerden çıkar. Bu nedenle saç köklerine dikkat ederek yapılan her saç ekimi, vücudun genetik özelliklerine göre sonucun çabuk alınmasında etkilidir.

Saç Ekimi Sonrasında Saçlar Ne kadar Sürede Çıkar

Saç ekimi sonrasında sonucun alınması, hastaların kişisel faktörlerine de bağlı olarak yaklaşık olarak 1 seneyi bulmaktadır. Genel olarak işleyen süreç şu şekildedir. Saç ekiminden sonra ekilen saçlar birinci aşamada, köklere 5 gün ile 7 gün arasında tutunmaktadır. Bu dönemde derideki yaraların iyileşmesi için hijyene çok dikkat edilmesi gerekir.

Saç ekiminden sonra yaşanan ikinci aşama, şok dökülmedir. Bu aşama saç tellerinin normal büyümeye geçmesi için yaşanan doğal süreçtir. Şok dökülme süreci saç ekimi gerçekleştikten 1 ay sonra başlar ve kademeli olarak 1 ay veya 2 ay içinde bu dökülme olur. Dördüncü aydan itibaren de saç telleri uzamaya başlar. Altıncı ayda saç köklerinin yüzde 70'i aktif hale gelmiş olur ve bir senenin sonunda bütün saçlar uzayarak istenen sonuca ulaşılır.

Kaynak: https://neopital.com/sac-ekimi/