Çaycuma Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan popüler el sanatları arasında yer alan Kağıt Rölyef Kursu (Kabartma) büyük ilgi gördü. 2 boyutlu bir baskıdan 3 boyutlu bir görüntü oluşturma sanatı olarak tanımlanan kağıt rölyef, derinlik, kontur ve algılamanın bir arada kullanıldığı ilginç, heyacan verici, görsel zeka ile ilgili bir sanat dalıdır.

Eğitmenliğini Nurdan Candan'ın yaptığı kursa katılan Çaycumalı bayanlar birbirinden iddialı eserler ortaya çıkardı. Çaycuma Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Gökhan İncircioğlu, Müdür Yardımcısı Ramazan Kavas ve kurum personeli İsmail Karaöz rölyef kursunu ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

Başarılarından dolayı eğitmen Nurdan Candan ve kursiyerleri tebrik eden İncircioğlu; " Genel Merkezimizin sloganı şu anda 'Halk Eğitim Merkezleri dikiş, nakıştan ibaret değildir' şeklindedir. Spordan, tarıma kadar 3 bin 600 çeşit kursumuz var. Rölyef de bunlardan biri. Kursumuzda hepsi birbirinden güzel el emekleri ortaya çıkmış. Kursu başarı ile tamamlayan eğitmenimiz Nurdan Hanım'a ve katılan kursiyerlerimize teşekkür diliyorum"dedi.

Kurs eğitmeni Nurdan Candan ise Çaycumalı bayanların kursa ilgisinden memnun kaldıklarını ifade ederek, çok yakında ikinci kursuda açacaklarının müjdesini verdi.

Kursiyerlerin oldukça başarılı olduğunun altını çizen Nurdan Candan; " Kursiyerlerimiz sevdikleri çalışmaları kendi becerilerine göre şekillendirdiler. Pandemi kurallarına uyarak ilk kursumuzu tamamladık. Özenle, sabır ve sevgi ile hazırladığımız eserleri sizlerin beğenisine sunuyoruz' dedi.

Hem el becerilerini geliştirip hem de sosyalleştiklerini söyleyen kursiyerler ise kendilerini rölyef sanatı ile tanıştıran Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile kursa büyük emek veren eğitmen Nurdan Candan'a teşekkür ettiler.