Belediyeden karikatür yarışması Belediyeden karikatür yarışması

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde kurulu bulunan OYKA Kağıt Fabrikası işçileri sendikası Selüloz İŞ yüzde 180’lik zam taleplerine olumsuz yanıt alınca grev kararı aldı.  Sendikaya üye 280 işçi dün fabrika önünde grev başladı.
İşçilere destek ziyaretleri büyüyor. CHP Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz, Eylem Ertuğrul, CHP İl Başkanı Devrim Dural, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Fahri Diler de işçilerle bir araya gelen isimler arasında idi. 
Selüloz İş Sendikası Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç, Selüloz İş Çaycuma Şube Başkanı Bayram Kabuk’tan süreç hakkında bilgi alan Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz: “Sendikamızın, sendika işçimizin yanında iç içe sürekli birbirimizi güçlendireceğiz, bizi asla kimsenin bölmesine de müsaade etmeyeceğiz. Bu yol bir günlük bir yol değil, fabrikada çalıştığınız sürede devam edecek. Bu mücadele verildiği sürede hem sizler, hem sizlerin emekli olduktan sonra burada çalışacaklar haklarını mutlaka alacaklar. O nedenle pes etmek yok. Yılmak yok, faturayı ödeyecekler. Cumhuriyet Halk Partisi olarak üst düzey yöneticilerle görüşüp baskı uygulayacağız. Bunların bir talebi varsa gitsinler Cumhurbaşkanından istedikleri parayı alsınlar ama işçinin hakkını da ödesinler. 500 lüks araçlık konvoy ile gezmesini bilenler TÜİK rakamları ile oynayıp, dolar, Euro yalanları atanlar işçinin faturasını ödeyecekler. İşçi kardeşlerimizin yanındayız. Büyük madenci yürüyüşü ruhunu hepimiz taşıyoruz.  Size inanıyoruz.”dedi.

Muhabir: Yeliz Alagöz