Ölümlü ve yaralamaları kazaların meydana geldiği Zonguldak-Ankara Karayolu üzerindeki Gökçebey Yolayrımı'ndaki 'Ölüm Kavşağı' haberi ilgili kurumları harekete geçirdi.

Pusula'da yayınlanan 'Ölüm Kavşağı: Kazalara kim dur diyecek?' başlıklı haberin ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Çaydeğirmeni Belediyesi harekete geçti.
Kavşak kenarında bulunan Kolçak Mobilya ve kiracıları tarafından kullanılan binanın Karayolları'ndan alınması gereken 'geçiş izin belgesi' bulunmadığı ortaya çıktı.
Fabrika ile Karayolu arasındaki çekme mesafesi 25 metre olması gerekirken burada 10 metre olduğu, bu durumun kazalara neden olduğu öğrenildi.
Fabrika önünden Karayoluna çıkış için yan yol uygulaması yapılması, bağlantı mesafesinin de en az 100 metre olması gerektiği öğrenildi. Ancak bunun da imkansız olduğu belirtildi.
Fabrika ve kiracıların otopark olarak kullandığı alanın Karayolları istimlak sınırında olmadı bu usulsüzlüğe nasıl izin verildiği sorusunu akıllara getirdi.
Karayolları ve Çaydeğirmeni Belediyesi'nin bölgede sağlıklı bir planlama yaparak kazaları ve can kayıplarını azaltması bekleniyor.

olum-kavsagi-kazalara-kim-dur-diyecek
Ölüm Kavşağı: Kazalara kim dur diyecek?