Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, insan yetiştirmenin en kutsal ve önemli görevlerden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bizler 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurumum' düsturuyla medeniyetler inşa etmiş bir inancın mensupları olarak öğrenmenin de, öğretmenin de kutsal bir görev olduğunu biliriz. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de 'Bir toplum ulus olabilmek için mutlaka eğitimcilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumu gerçek bir ulus haline getirirler' diyerek öğretmenlerin ifa ettiği kutsal ve önemli görevi işaret etmiştir. Bu bilinçle, tarih boyunca olduğu gibi, bugün de herkesin kendi öğretmenine yüksek bir saygısı vardır.

Bir öğretmen verdiği eğitim ile milleti; özgür, bağımsız, şanlı ve yüce bir toplum olarak yaşatır. Öğretmenlerimiz; gelişen ve değişen dünya şartlarına ayak uydurarak, en önemli değerlerimiz ve istikbalimiz olan gençlerimizi zamanın gerektirdiği her türlü teknolojiden faydalanarak üretken bir toplum haline getirir. Çocuklarımızın hayata ve geleceğe hazırlanmasında gönüllü görev alan; vatanımızın her bir köşesine ilim ışığını saçmak için giden, geleceğimizin yetişmesinde emeği, alın teri, özverisi bulunan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, Ülkemizin bugün geldiği noktada büyük emeği bulunan bütün eğitim camiasını saygı ve minnetle yad ediyor, başta görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere ahirete intikal edenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sıhhat ve afiyet diliyor; Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim sürecinin zorluklarına rağmen görevlerini layığıyla yerine getirmeye çabalayan, bütün saygıdeğer öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Gününü" en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.