CHP İl Başkanı Devrim Dural, "O bakanlar bizim de bakanımız, o bürokratlar bizim de bürokratımız. Biz gittiğimizde 'Siz CHP'li Belediyesi size destek vermeyiz mi diyecekler" diye yanıt verdi. 

Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler

Devrim Dural, şu açıklamayı yaptı:
"O söylem aynen bizim için de geçerli. Ankara'da bizim de gideceğimiz bakanlarımız, bürokratlarımız ve kamu görevlileri var. Aynı Sayın Çağlayan'ın ve iktidar partisinin belediye başkanlarının gideceği gibi. Orada görevli kişiler sadece onlara hizmet eden değil, bütün Türkiye'de halka hizmet eden, hizmet etmesi gereken Anayasa'da, anayasada bunu çerçevesi çizilmiş insanlardır. Dolayısıyla onlar nasıl burada kamu görevlilerine, bakanlara, bürokratlara, milletvekillerine gidiyorsa biz de aynı şekilde onlarla eşit haklarla onlara gidebilme şansına sahibiz. Biz gittiğimizde 'siz CHP'li belediyesiniz. Biz size hizmet veremeyiz, dediklerinizi yapamayız mı diyecekler" bize. Asla böyle bir şey diyemezler. Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Halk hizmet alacaktır. Belediye Cumhuriyet Halk Parti olsa AK Partili olsa da eşit hizmet alacaktır. Ama bizim bir farkımız var. Onu da söyleyelim. Onlarda olmayan, bizde olan ne var? Biz şu anda Türkiye'nin nüfusunun yüzde 50'sine hizmet ediyoruz. Zonguldak'ta demin size söylediğim gibi 25 belediyenin 13 tanesi bizde halk bize takdiri göstermiştir." 

Muhabir: Öznur Güneş