Bir müzik kulağımıza hoş geldiği için defalarca dinlemek istiyoruz öyle ki hiç yanımızdan ayırmak istemediğimiz ve sürekli o müziğe anında ulaşmak istediğimiz için internetten ''bedava mp3 indir'' seçeneklerine yöneliyor ve müziği temin ediyoruz. Peki müziğin üzerimizdeki etkisi neler bunu hiç düşündük mü? Uzmanlar bunu araştırmışlar ve bir takım sonuçlara varmışlar gelin hep birlikte müziğin üzerimizdeki etkilerini irdeleyelim.

Müzik dinlerken beynimize giden kan ve oksijen miktarında artış olduğu için uyarıcı bir etkisi varmış Bu da bizi harekete geçirerek dans etme eğiliminde bulunmamıza sebebiyet veriyor. Müzik, Kalp atışları ve metabolizmayı doğrudan etkileyen müzik idmanlarda hafif ve hareketli müziğin ritimlerine göre kendini gösteriyormuş. Bu bölüm bana capoeira dövüş sanatını anımsattı müzik eşliğinde yapılan brezilya dövüş sanatı bilindiği üzere müzik eşliğinde yapılmakta. İlham verici ve yaratıcılığı arttırıcı bir özelliği olduğunu da biliyoruz. Müziğin matematikle ilgili karmaşık fikirlerin kolay çözüme kavuşturucu bir etkisi de mevcut. Müzik, beynimizin sağ ve sol yarım kürelerinin dengede çalışmasını sağlayarak etkili öğrenmeyi kolaylaştırmaktaymış. Özellikle belirli müzik türleri mutluluk veren endorfin hormonumuzun salgılanmasını sağlıyormuş ve sakinliği arttırıyormuş. Kas gerilimini azaltıp beden hareketlerini ve koordinasyonu geliştiriyormuş. Beynin fiziksel açıdan dünyayı algılama, zihinde canlandırma ve objeler arasındaki farklılıkları algılayabilme yeteneklerini geliştiriyormuş. Stresi azaltarak insanı rahatlatan müziği daha çok dinlemeniz için yukarıda bazı nedenleri sıraladık. Müziğe internet üzerinden ulaşıldığı şu günlerde hangi web sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor gelin ondan da bahsedelim. Müzik indirme siteleri bilindiği üzere birbirine benzer belli bir format üzerinden hizmet verir ancak aralarındaki ufak tefek nüanslar ziyaretçilerin tercih sebebini oluşturabiliyor.

Dev Arşiv, Sınırsız Müzik!

Müzik indir işlemi için internet ortamında pek çok site ile karşılaştığınız ve bunların arasından hangisini tercih etmeniz gerektiği konusunda yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünerek size http://www.mp3indir5.com/ platformunu öneriyoruz. Mp3indir5, en güncel ve hit müzikleri; hit müzikler, haftalık hit müzikler, son eklenenler ve tavsiye edilen müzikler başlığı altında listelemektedir. Müzik dinleme ve indirme işlemlerini buralardan ücretsiz olarak yapabilmeniz mümkün. Site içinde Google özel arama ve site içi arama olmak üzere iki adet arama çubuğu bulunmaktadır. Aradığınız müziği sanatçı ismi baş harfinden yola çıkarak ana sayfadaki harflerin üzerine tıklayarak da bulabilirsiniz. Dev bir arşivi olan platformda müzik türlerine göre arama yapmanızda mümkün. Youtube üzerinden dinlenen ve hit olmuş parçalarında bulunduğu sitede bu alana gelerek en yeni ve hit parçalara ulaşabiliyorsunuz.

Müzik dinlemenin birbirinden farklı yararı olduğundan bahsetmiştik. En faydalı müziğe en hızlı yoldan ulaşmak istiyorsan hadi seni de buraya bekliyoruz!

Editör: Pusula Gazetesi