-ÖZEL İÇERİK-

2.Lig'de mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'un kaderi değişiyor. Yıllar önce TTK işçilerinden Zonguldakspor'a kesilen aidatlarla ayakta kalan ve yıllarca Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde (Süper lig) 14 yıl aralıksız mücadele eden Zonguldakspor'da dönemin başkanları Şemsi Denizer ve Orhan Yücel'in arasındaki anlaşmazlık nedeniyle TTK'dan Zonguldakspor'a kesilen aidatlar iptal edilmiş ve yıllardır Zonguldakspor büyük sıkıntılar yaşamıştı.

AMATÖR KÜMEYE KADAR DÜŞTÜ, YENİDEN DİRİLDİ

Maddi krizler nedeniyle amatör kümeye kadar düşen, şahıslara ve devlete milyonlarca lira borcu olan Zonguldakspor için Demir ailesi fedakarlık yaparak BAL ligindeki kendi takımları olan Demir Madencilik Dilaverspor'un ismini değiştirerek Zonguldak Kömürspor yaptılar ve Zonguldak'a borçsuz bir takım kazandırdılar. Kulübün başına da Süleyman Caner'i başkan olarak getirerek Zonguldak Kömürspor adı altında amatör kümeden 2.Lig'e kadar çıkardılar.

5 YILDIR 2.LİG'DE SABİT GELİRİ YOK

Zonguldakspor son 5 yıldır 2.Lig'de orta sıralarda mücadele eden bir takım görünümünde imkansızlıklar takımın bir üst lige çıkmasına engel oluyor. 2020-2021 futbol sezonunda ise son haftada ligde kalması kesinleşti, gelecek sezon için ise takımı bir çok sorun bekliyor.

Teknik direktör yok, takımda futbolcu kalmadı, kongre yapılacak, tesis sorunu çığ gibi. Böyle büyük sorunlar içinde Zonguldakspor geleceğe umutsuz bakıyor.

SALİH DEMİR DEVREYE GİRDİ, TAKIMIN GELECEĞİ KURTULUYOR

Yıllar önce TTK'dan kesilen aidatların iptal edilmesinin ardından Zonguldakspor'a gönül veren taraftarlar ve camianın ileri gelenleri tekrar TTK'dan aidat kesilmesini talep etmiş ve gerçekleşmemişti. Yıllardır bu beklenti hayal ve rüyadan öteye gitmemişti.

SALİH DEMİR PROJEYİ PUSULA'YA AÇIKLADI

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı ve Zonguldakspor eski kulüp başkanı Salih Demir Zonguldakspor'un geleceğine dair çok kritik ve çok önemli bir projeye imza atıyor. Uzun süredir bu proje üzerinde çalışan Salih Demir ilk hamlesinde mutlu sona ulaştı.

KÖMÜRÜN TONUNDAN 50 KURUŞ KESİLECEK
Salih Demir Zonguldak'ta faaliyet gösteren rödovanş saha sahipleri ile 1 hafta önce Zonguldakspor ile ilgili geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirdi. 14 rödovans saha sahibinin katıldığı toplantı sonunda tüm saha sahipleri ellerini taşın altına koyduklarını ve Zonguldakspor için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını söylediler. Toplantıda alınan karara göre Rödövans saha sahipleri sattıkları 1 ton kömür başına Zonguldakspor'a 50 kuruş para kesilecek. Ayrıca kömürü alan büyük şirketler de aldıkları kömürün ton başına 50 kuruş yine Zonguldakspor'a bağışlayacak.

Hem rödovans saha salipleri sattıkları tondan 50 kuruş verecek, hem de aynı kömürü alan şirketler 50 kuruş Zonguldakspor'a verecek. Zonguldakspor'un kasasına ise kömürün ton başına 1 lira girmiş olacak.

SALİH DEMİR'DEN TEŞEKKÜR GELDİ

Pusula'ya konuşan Salih Demir bu projelerin Zonguldakspor'un ayakta kalması ve takımın daha üst liglere çıkması adına çok önemli olduğunu söyledi. Demir tüm rödovans saha sahiplerine desteklerinden ve Zonguldakspor için yaptıkları fedakarlıktan dolayı teşekkür etti.

VALİ MUSTAFA TUTULMAZ ONAYLADI

Tüm bu gelişmelerin ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ise Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret ederek Salih Demir ile Rödovans saha sahipleri arasında gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar hakkında bilgilendirdi.

Futbola ve spora önem veren Vali Mustafa Tutulmaz'ın ise gelişmelerden çok memnun olduğu ve onayladığı belirtildi. Vali Mustafa Tutulmaz, TSO Başkanı Metin Demir, Salih Demir, rödovans saha salipleri ve büyük şirket yetkilileri önümüzdeki hafta bir araya gelerek konuyu netleştirecek.