İşte listelerinin Zonguldak'tan İl dışından hatta yurt dışından bile isimler olduğunu belirten İl Başkanı Mustafa Çağlayan, listenin gerçekliğini teyit ettiklerini söyledi. 

Muhalefetin meclise koyamadıklarını işe koyabilmek için listeler oluşturulduğunu belirten Çağlayan "Listeler hazırmış, nereye alacaksınız? Hani siz israf etmeyecektiniz?" diye konuştu. 

Çağlayan'ın işçi alımı hakkındaki açıklaması şöyle:

"Şimdi tekrar manipülasyon yapmanın derdindeler. Ne diyorlar? Bundan üç hafta önce '11 puanla öndeyiz' dediler. Sonra il başkanları '6 puanla öndeyiz' dedi. Milletvekilleri yine '6.4 puanla öndeyiz' dedi. Sonra bir açıklama daha geldi bunlardan bir hafta sonra. Efendim 'genel başkan beni aradı, gerideydiniz, öne doğru geçiyorsunuz. Şimdi iyisiniz.' Genel başkan mı yalan söylüyor, siz mi yalan söylüyorsunuz? Bunu aranızda bir tartışın. Başka ne yapıyorlar şimdi? Baktılar ki ateş bacayı sarmış. Millet Selim Alan diyor. Millet hizmet istiyor. Hizmetin devam etmesi için Cumhur İttifakı'nın adayını destekliyor. Bir şey daha yapıyorlar. İş sözü veriyorlar. Kime veriyorlar ama biliyor musunuz? Bakın meclislerini kendi akrabaları, eş dostlarıyla doldurdular. Meclise koyamadıklarını, işe koyabilmek için listeler oluşturuyormuş. Listeler hazırmış, nereye alacaksınız? Hani siz israf etmeyecektiniz? 500 kişilik liste hazırladığınızı duyuyoruz. Ölmüşsünüz. 50 kişi biri, 50 kişi bir tanesi. Listelerin hazır. Bırakın yurt içine. Bırakın Zonguldak'ı, yurt dışındakilere söz vermişsiniz. Bugün duyduk teyitli. Nereye alacaksınız? İş yapmayan kişiler, işin olmadığı yerde işçi alabilirler mi? Kimi kapının dışarısında bırakacaksınız da o kapıdan içeriye siz eşinizi, dostunuzu, akrabanızı alacaksınız. Bu millet size izin vermez." 

18 yaşındaki genç kız neden öldü? İntihar mı, madde bağımlılığı mı? 18 yaşındaki genç kız neden öldü? İntihar mı, madde bağımlılığı mı?

Muhabir: Öznur Güneş