Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, eğitimde öğrenciler için en önemli olan kişilerin servis şoförleri ve kantinciler olduğunu belirterek servis şoförlerine ve kantincilere sıkı denetim yapılacağını belirtti. Bu konuda hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Aldoğan "Çocuk sağlığına zarar verecek, kantinlerde zaten satılması gereken yasaklı ürünleri bulunduran kantinci arkadaşlarımızla bundan sonra yollarımızı ayıracağız" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Aldoğan, kantinciler ve servis şoförleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Öğrencilerimiz evden çıktıkları andan itibaren bizlere emanet. Çocuklarımız anne ve babasından sonra ilk kiminle karşılaşıyor şoför abisi ile ve ablasıyla, işte bu anlamda kantin işletmecilerinden önce ilk karşılaştıkları şoförlerimizle buluşacağız ve denetimlerimize devam edeceğiz. Onlarla taleplerimizi paylaşacağız. Önceliğimiz çocuklarımız, bu konuda kantincimize, şoförümüze, okul müdürümüze, hepsine soruyoruz. Çocuğunuzun nasıl bir okulda okumasını istersiniz, çocuğunun nasıl bir serviste okula gitmesini ve nasıl bir şoför profili ile karşılaşmasını istersin. Çocuğunun hangi gıdalarla beslenmesini istersin, zaten empati kurduğumuz zaman her şey çözülür. Kantinlerimize sıkı bir denetim getiriyoruz. Çocuk sağlığına zarar verecek, kantinlerde zaten satılması gereken yasaklı ürünleri bulunduran kantinci arkadaşlarımızla bundan sonra yollarımızı ayıracağız. Bu konuda kesinlikle taviz işimiz yok. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli. Çünkü çocuklarımız bize emanet. Bunun dışında servis şoförlerimizle de emniyet hem jandarma düzenli bir şekilde denetimlerini yapıyor. Biz milli eğitim müdürlüğü olarak komisyonlarımızı kuruyoruz. Tüm denetimlerimize arttırarak devam edeceğiz. Tek amacımız çocuklarımızın hak ettiği sağlıklı güvenli ortamlarda eğitim hakkını almaları. Bununla birlikte okullarımızda mutlu çocuklar renkli okullar diye çok güzel bir çalışma başlattık. Okullarımızı renklendiriyoruz, okullarımızı yeşillendiriyoruz, okullarımıza ağaçlar, mini ormanlar yapıyoruz. Spor tesislerimizi yeniliyoruz. Hem ilçe hem İl Spor müdürlerimizle koordineli çalışıyoruz.
Zonguldak'ta 1 ayım doldu, Zonguldak'ta olmaktan çok mutluyum. Hep birlikte çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bu güzel şehir her şeyin en güzelini hak ediyor. Biz 2023 eğitim vizyonuna yakışır, sanata, bilime, spora meraklı sanatla bilimle yolalan pırıl pırıl gençler yetiştirmek istiyoruz. Bu anlamda herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bütün velilerimize ve herkese teşekkür ediyorum."